hírek

2021. december 6. hétfő

Fellobbant a reményt jelképező második adventi gyertya lángja is a váradi Szent László téren

Ismét szép számban gyűltek össze a nagyváradiak advent második vasárnapján a Szent László-plébániatemplom előtt felállított koszorúnál.
2021. december 4. szombat

Újabb román–magyar konferenciát szervezett az EMNT

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Reconstructio Egyesület – a Bethlen Gábor Alap támogatásával – idén is megszervezte immár hagyományossá vált román–magyar konferenciáját – a koronavírus helyzetre való tekintettel és a tavalyi évhez hasonlóan az online térben.
2021. december 2. csütörtök

Rövid idő alatt ezer aláírást gyűjtött Nagyváradon a városvédő polgári oldal

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt kiáll a Nagyvárad történelmi belvárosában, az Ezredévi emléktéren tervezett kisajátítások és bontások ellen.
2021. november 26. péntek

Tőkés László: „Romániában dühöng a politikai és erkölcsi balkanizmus”

Kolozsváron ülésezett péntek délután az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács választmánya. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót Tőkés László, az EMNT elnöke és Sándor Krisztina ügyvezető elnök a szervezet kolozsvári székházában.
2021. november 24. szerda

Fővárosi megbeszélés

November 22-én kötetlen baráti találkozásra került sor Budapesten Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, valamint Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnöke és Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter között.
2021. november 24. szerda

Schöpflin György halálára

Életének 82. évében elhunyt Schöpflin György egyetemi tanár, politológusprofesszor, aki 2004 és 2019 között volt a Fidesz európai parlamenti képviselője.
2021. november 17. szerda

Nagyváradi aláírásgyűjtés az épített örökség és a hagyományos városkép védelmében

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt kiáll a Nagyvárad történelmi belvárosában, az Ezredévi emléktéren tervezett kisajátítások és bontások ellen, s ehhez kéri a polgárok elvi támogatását és kézjegyét. A már meg is indított aláírásgyűjtés indokáról és ügymenetéről tartott sajtótájékoztatót november 17-én délben a város főutcáján Tőkés László, az EMNT elnöke és Szilágyi Zsolt, az EMNP külügyi- és nemzetpolitikai kabinetjének vezetője.
2021. november 16. kedd

Interjú a Magyar Hírlapban

A Budapesten megjelenő Magyar Hírlap mai, 2021. november 16-i számában interjú jelent meg Tőkés Lászlóval Egyházaink feladata kiállni nemzetünkért címmel, Deme Dániel tollából. Az interjú az alábbiakban olvasható.
2021. november 11. csütörtök

Megbeszélés a külügyminisztériumban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbízásából Sztáray Péter, a budapesti Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára november 3-án a minisztériumban fogadta Tőkés Lászlót és Izsák Balázst, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács elnökeit.
2021. november 5. péntek

R É S Z V É T N Y I L V Á N Í T Á S

Király Károly halála kapcsán

összesen: 1849 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010