hírek

2024. január 12. péntek

KÖZLEMÉNY: A szeretet üzenete – az új esztendőre

Karácsony a szeretet ünnepe. Ennek bizonyságaképpen szerető Istenünk elküldte szent Fiát, hogy megmentse és megváltsa a világot. „A szeretetben nincsen félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet – írja János apostol –, mert a félelem gyötrelemmel jár: aki pedig fél, nem lehet teljessé a szeretetben” (1Jn 4,18).
2023. december 25. hétfő

Óévbúcsúztató – jókívánságokkal

A romániai kommunista diktatúra bukásának december 22-i évfordulóján évértékelő és óévbúcsúztató megbeszélésre gyűltek össze az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének nagyváradi irodájában Tőkés László közvetlen munkatársai.
2023. december 25. hétfő

Rendhagyó évfordulós történelemóra

A nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolában szervezett december 20-án rendhagyó, közös történelemórát a nyolcadikosok számára a tanintézet szaktanára, Csorba Krisztián, a romániai forradalom és rendszerváltozás 34. évfordulóján, az akkori események egyik kulcsszereplőjét, Tőkés Lászlót hívva meg „tanúskodni”.
2023. december 25. hétfő

Tőkés László pert nyert a rágalmazóival szemben

A bukaresti román és az erdélyi magyar sajtó egy része már beszámolt arról, hogy a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék (Înalta Curte de Casație și Justiție) a múlt héten kihirdette a jogerős döntést abban a hosszadalmas pereskedésben, amelynek során Tőkés László rágalmazásrért és hitelrontásért citálta az igazságszolgáltatás elé Filip Teodorescu egykori szekustisztet, Ioan Talpeşt, a külügyi hírszerzés volt vezetőjét, valamint az Antena 3 tévéadót és műsorvezetőjét, az azóta csatornaigazgatóvá avanzsált Mihai Gâdeát.
2023. december 19. kedd

Tőkés László felszólalása a temesvári megemlékezésen

Elhangzott 2023. december 15-én a Temesvári Forradalom Emlékmúzeumában:
2023. december 17. vasárnap

Évzáró és évértékelő gyűlést tartott az EMSZ Bihar megyei szervezete

A nagyváradi és a Bihar megyei helyi szervezetek képviselői és meghívott vendégek jelenlétében tartotta meg hagyományos évzáró és évértékelő találkozóját az Erdélyi Magyar Szövetség Bihar megyei szervezete. A találkozón kiértékelték az elmúlt időszak eseményeit, az elért sikereket, valamint a bihari magyar közösség előtt álló feladatokat és kihívásokat.
2023. december 17. vasárnap

A temesvári népfölkelés 34. évfordulóján

Temesváron 1989-ben a románok, a magyarok, valamint az itt élő közel tíz nemzetiség és felekezet tagjai felismerték, hogy közös az ellenségük, közös az érdekük, a szabadság egy és oszthatatlan – mutatott rá Tőkés László a népfelkelés megindulásának 34. évfordulója alkalmából 2023. december 15-én rendezett temesvári megemlékezésen.
2023. december 13. szerda

A 2023. DECEMBER 15-I TEMESVÁRI MEGEMLÉKEZÉSEK PROGRAMJA

Az Európai Lelkiismeret és Emlékezet Platformja, a Temesvár Társaság, a Noua Revistă de Drepturile Omului emberjogi szemle, a Temesvári Forradalom Emlékezete Egyesület, a „December 15. – A román-magyar szolidaritás napja” Egyesület, a Pavesiana Könyvkiadó és a Bukaresti Lengyel Intézet szervezésében megemlékező rendezvénysorozatra kerül sor Temesváron az 1989-es népfölkelés megindulásának 34. évfordulóján, 2023. december 15-én, pénteken, az alábbi program szerint.
2023. december 12. kedd

Követni hitét, cselekvésre váltani örökségét

– EMLÉKEZÉS NÉMETH GÉZÁRA SZÜLETÉSÉNEK 90. ÉVFORDULÓJÁN –
2023. december 11. hétfő

Tőkés László beszéde az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alapításának 20. évfordulóján

Elhangzott 2023. december 9-én Kolozsváron, a Vallásszabadság Házában, az EMNT megalakulásának huszadik évfordulóján tartott rendezvényen.

összesen: 2008 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010