hírek

2018. november 24. szombat

Emlékkonferenciát rendezett a KMAT a délvidéki Temerinben

A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) és a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) szervezésében tartották meg november 23-án a dél-bácskai Temerinben (Szerbia) azt az emlékkonferenciát, amelynek a következő címet adták: Háborús veszteségeink és az újvidéki Nagy Szerb Nemzetgyűlés következményei a délvidéki magyarok sorsára.
2018. november 23. péntek

Keresztények a Szentföldön

2018. november 21-én közel-keleti keresztények küldöttsége tett látogatást Brüsszelben, az Európai Parlamentben. Bastian Belder holland református és Marek Jurek lengyel képviselők szervezésében konferencián vettek részt, melynek címe: A keresztény jelenlét megőrzésének fontossága a Szentföldön.
2018. november 20. kedd

Az emberi jogok hete az Európai Parlamentben

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata elfogadásának 70. évfordulója alkalmából az Európai Parlament az emberi jogok hetének nyilvánította ezt a munkahetét (2018. november 19–23.).
2018. november 19. hétfő

Centenáriumi megemlékezést és autonómiatüntetést tartottak Sepsiszentgyörgyön

Az utóbbi száz év jogküzdelmeit felidéző centenáriumi nagygyűlést, a Székelyföldnek területi autonómiát követelő tüntetést tartottak vasárnap Sepsiszentgyörgy főterén, ahol a szónokok az 1918-as gyulafehérvári határozatban tett, máig beváltatlan autonómiaígéretet kérték számon Bukaresten.
2018. november 18. vasárnap

Tőkés László is mondott beszédet a székely nagygyűlésen

Sepsiszentgyörgy főterén tartották meg azt az utóbbi száz év jogküzdelmeit felidéző centenáriumi nagygyűlést és a Székelyföldnek területi autonómiát követelő tüntetést, melyen jelen voltak és felszólaltak Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnökei, illetve Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Mezei János, a Magyar Polgári Párt választmányának elnöke, valamint Sabin Gherman, ismert transzilvanista aktivista.
2018. november 15. csütörtök

Három évtizednyi Erdély-szolgálat

November 9-én a Péter Pál Könyvkiadó könyvbemutatója zajlott és kiállítása nyílt meg a magyar fővárosban, mégpedig az V. kerületi Józsa Judit Galériában, mégpedig abból az alkalomból, hogy harminc éve jelent meg a mai Erdélyt bemutató, 46 honismereti és irodalmi fotóalbumot felölelő sorozatuk első kötete.
2018. november 15. csütörtök

A skandináviai lappok és a spanyolországi galegók sorsa

A hagyományos kisebbségek, a nemzeti közösségek és nyelvek frakcióközi munkacsoportja (az ún. kisebbségi intergroup) 2018. november 15-i ülésén a skandináv országokban élő számik (lappok) és a spanyolországi Galicia (Galiza) tartomány sorsával foglalkozott.
2018. november 13. kedd

Szavazás a romániai jogállamiságról szóló EP-állásfoglalásról

Több mint egy hónappal a romániai jogállamiságról szóló, Viorica Dǎncilǎ miniszterelnök részvételével lezajlott plenáris vitát követően, az Európai Parlament november 13-án szavazott az ebben a tárgyban készült állásfoglalási indítványról.
2018. november 8. csütörtök

Az Európai Néppárt helsinki kongresszusáról

November 8-án Finnország fővárosában, Helsinkiben tartotta 25. kongresszusát az Európai Néppárt, amely azoknak a jobbközép politikai szervezeteknek a családja, melyek gyökerei mélyen visszanyúlnak az európai kontinens történelmébe és civilizációjába, ugyanakkor már a kezdetekben úttörő szerepet játszottak az európai projektekben.
2018. november 7. szerda

Az önrendelkezésről az Európai Parlamentben

November 6-án az Európai Parlament brüsszeli székhelyén rendezték meg az Önrendelkezés Európában című konferenciát Tőkés László EP-képviselő parlamenti irodájának szervezésében.

összesen: 1663 db | 10 db/oldal

első vissza 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010