hírek

2024. február 20. kedd

Az év első elnökségi ülése

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöksége 2024. február 12-én Kolozsváron tartotta idei első ülését.
2024. február 20. kedd

Tőkés László levele Novák Katalinnak

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Tőkés László püspök levelet írt a Magyar Köztársaság hivataláról lemondott elnökének, Novák Katalinnak. Alább olvasható.
2024. február 19. hétfő

Eszmecsere Trianonról Szegeden

2024. február 16-án, a szegedi Délvidéki Magyar Ház szervezésében került sor Ács János karmester és zongoraművész operaestjére a Tisza-parti városban, Koczmog Klaudia és Antoni Norbert énekművészek fellépésével.
2024. január 22. hétfő

Tőkés László és Nagy János megbeszélése

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Nagy János, a magyar Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár 2024. január 22-én délelőtt a nagyváradi elnöki irodában folytattak megbeszélést. Megérkezésükkor a vendégeket üdvözölték az Erdélyi Magyar Szövetség helyi vezetői is. Az eszmecserén részt vett Szilágyi Zsolt, az EMSZ külügyi és nemzetpolitikai kabinetjének vezetője, Török Sándor, az EMNT bihari elnöke, valamint Brendus Réka, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője.
2024. január 12. péntek

KÖZLEMÉNY: A szeretet üzenete – az új esztendőre

Karácsony a szeretet ünnepe. Ennek bizonyságaképpen szerető Istenünk elküldte szent Fiát, hogy megmentse és megváltsa a világot. „A szeretetben nincsen félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet – írja János apostol –, mert a félelem gyötrelemmel jár: aki pedig fél, nem lehet teljessé a szeretetben” (1Jn 4,18).
2023. december 25. hétfő

Óévbúcsúztató – jókívánságokkal

A romániai kommunista diktatúra bukásának december 22-i évfordulóján évértékelő és óévbúcsúztató megbeszélésre gyűltek össze az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének nagyváradi irodájában Tőkés László közvetlen munkatársai.
2023. december 25. hétfő

Rendhagyó évfordulós történelemóra

A nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolában szervezett december 20-án rendhagyó, közös történelemórát a nyolcadikosok számára a tanintézet szaktanára, Csorba Krisztián, a romániai forradalom és rendszerváltozás 34. évfordulóján, az akkori események egyik kulcsszereplőjét, Tőkés Lászlót hívva meg „tanúskodni”.
2023. december 25. hétfő

Tőkés László pert nyert a rágalmazóival szemben

A bukaresti román és az erdélyi magyar sajtó egy része már beszámolt arról, hogy a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék (Înalta Curte de Casație și Justiție) a múlt héten kihirdette a jogerős döntést abban a hosszadalmas pereskedésben, amelynek során Tőkés László rágalmazásrért és hitelrontásért citálta az igazságszolgáltatás elé Filip Teodorescu egykori szekustisztet, Ioan Talpeşt, a külügyi hírszerzés volt vezetőjét, valamint az Antena 3 tévéadót és műsorvezetőjét, az azóta csatornaigazgatóvá avanzsált Mihai Gâdeát.
2023. december 19. kedd

Tőkés László felszólalása a temesvári megemlékezésen

Elhangzott 2023. december 15-én a Temesvári Forradalom Emlékmúzeumában:
2023. december 17. vasárnap

Évzáró és évértékelő gyűlést tartott az EMSZ Bihar megyei szervezete

A nagyváradi és a Bihar megyei helyi szervezetek képviselői és meghívott vendégek jelenlétében tartotta meg hagyományos évzáró és évértékelő találkozóját az Erdélyi Magyar Szövetség Bihar megyei szervezete. A találkozón kiértékelték az elmúlt időszak eseményeit, az elért sikereket, valamint a bihari magyar közösség előtt álló feladatokat és kihívásokat.

összesen: 2022 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010