hírek

2018. november 15. csütörtök

Három évtizednyi Erdély-szolgálat

November 9-én a Péter Pál Könyvkiadó könyvbemutatója zajlott és kiállítása nyílt meg a magyar fővárosban, mégpedig az V. kerületi Józsa Judit Galériában, mégpedig abból az alkalomból, hogy harminc éve jelent meg a mai Erdélyt bemutató, 46 honismereti és irodalmi fotóalbumot felölelő sorozatuk első kötete.
2018. november 15. csütörtök

A skandináviai lappok és a spanyolországi galegók sorsa

A hagyományos kisebbségek, a nemzeti közösségek és nyelvek frakcióközi munkacsoportja (az ún. kisebbségi intergroup) 2018. november 15-i ülésén a skandináv országokban élő számik (lappok) és a spanyolországi Galicia (Galiza) tartomány sorsával foglalkozott.
2018. november 13. kedd

Szavazás a romániai jogállamiságról szóló EP-állásfoglalásról

Több mint egy hónappal a romániai jogállamiságról szóló, Viorica Dǎncilǎ miniszterelnök részvételével lezajlott plenáris vitát követően, az Európai Parlament november 13-án szavazott az ebben a tárgyban készült állásfoglalási indítványról.
2018. november 8. csütörtök

Az Európai Néppárt helsinki kongresszusáról

November 8-án Finnország fővárosában, Helsinkiben tartotta 25. kongresszusát az Európai Néppárt, amely azoknak a jobbközép politikai szervezeteknek a családja, melyek gyökerei mélyen visszanyúlnak az európai kontinens történelmébe és civilizációjába, ugyanakkor már a kezdetekben úttörő szerepet játszottak az európai projektekben.
2018. november 7. szerda

Az önrendelkezésről az Európai Parlamentben

November 6-án az Európai Parlament brüsszeli székhelyén rendezték meg az Önrendelkezés Európában című konferenciát Tőkés László EP-képviselő parlamenti irodájának szervezésében.
2018. november 5. hétfő

A magyar jogérvényesítés göröngyös útjai Romániában

November 5-én sajtótájékoztatót rendeztek a nagyváradi európai parlamenti irodában romániai magyar vonatkozású, folyamatban lévő kisebbségi jogérvényesítési perekről.
2018. november 1. csütörtök

„Mi, magyarok nem nacionalisták, hanem patrióták vagyunk”

2018. november 1-én sajtótájékoztatónak volt a színhelye a nagyváradi európai parlamenti iroda. Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt pártigazgatója, a Bihar megyei szervezet elnöke Centenáriumaink – Nagyvárad városnapja címmel informálták a média képviselőit.
2018. október 29. hétfő

Közösen ülésezett Marosvásárhelyen az EMNT és az SZNT

Három év után ismét Marosvásárhelyen, ezúttal a Vártemplomban tartotta együttes Küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács október 27-én. Tőkés László, az EMNT alapító elnöke és Izsák Balázs, az SZNT elnöke a gyűlés elején mondtak beszédet.
2018. október 24. szerda

Az októberi EU-csúcstalálkozó migrációval kapcsolatos következtetéseinek európai parlamenti vitájáról

Az Európai Tanács és az Európai Bizottság hagyományos módon nyilatkozni szokott az Európai Parlament plénuma előtt az éppen lezajlott EU-csúcstalálkozók eredményei és következtetései tárgyában.
2018. október 23. kedd

Vita Európa jövőjéről Klaus Iohannis román államelnökkel

A jövő évi európai parlamenti választásokra való tekintettel egy Európa jövőjéről szóló vitasorozatot indított az Európai Parlament az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek részvételével.

összesen: 1748 db | 10 db/oldal

első vissza 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010