hírek

2021. október 7. csütörtök

Látogatás a PKE gólyatáborába

Tőkés László, a Pro Universitate Partium Alapítvány elnöke Tolnay Istvánnal, az alapítvány alelnökével együtt az idén is meglátogatta a Partiumi Keresztény Egyetem elsőéves hallgatóinak gólyatáborát, melyet a festői szépségű Magyarremete község Turul Panziójában tartottak.
2021. október 7. csütörtök

„S keressen fel küzdelminkben az aradi tizenhárom”

A nagyváradi magyar polgári oldal idén is megemlékezett az 1848–49-es forradalom és szabadságharc mártírjairól – az aradi tizenhármakról és más vértanúkról – október 6-án, a kivégzések évfordulóján.
2021. október 6. szerda

Tanévnyitót tartottak a Partiumi Keresztény Egyetemen

Az egyetemi templomként is szolgáló nagyvárad-újvárosi református templomban megrendezett ünnepéllyel nyílt meg a Partiumi Keresztyén Egyetem 2021/2022-es tanéve. Az új erőre kapott vírusjárványnak betudhatóan jobbára csak a gólyák, azaz az elsőéves hallgatók, az oktatók és a meghívottak vettek részt. Jelen volt Tőkés László püspök, az egyetem alapító elnöke is.
2021. október 5. kedd

Kincses Előd 80 éves

A nyárádmenti Eheden található kúriáján, családja és barátai népes közösségében köszöntötték 2021. október 2-án, 80. születésnapján Kincses Előd ügyvédet, polgár- és emberjogi harcost, közírót, jogi szakírót.
2021. október 4. hétfő

A húsz éve indult Sapientia egyetemet ünnepelték

A romániai rendszerváltozás óta eltelt 31 év egyik legjelentősebb erdélyi magyar eseményének tekintették a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) húsz évvel ezelőtti elindítását az évforduló alkalmából rendezett október 3-i csíkszeredai ünnepség szónokai – közölte az MTI.
2021. október 3. vasárnap

Kitüntették Pataki István partiumi költőt

Magyarország kolozsvári főkonzulátusán vehette át a díjazott egy bensőséges ceremónia keretében szeptember 30-án a neki megítélt magyar állami kitüntetést, a Magyar Érdemkereszt polgári tagozatának legmagasabb fokozatát.
2021. szeptember 30. csütörtök

Tisztújítást tartottak az EMNT Bihar megyei szervezetében

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács megyei szervezeteiben ezekben a napokban zajlanak a tisztújítások. A Bihar megyeiben is sor került erre szeptember 28-án, a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban.
2021. szeptember 24. péntek

Politikatörténeti adalékok/előzmények a jelenlegi román kormánykoalíció által előirányzott kisebbségi törvényhez

Németh Csaba volt szenátor megítélése szerint „az 1989 decembere utáni hazai magyar politizálás legnagyobb hiányossága, hogy nem került tető alá egy átfogó nemzetiségi-kisebbségi törvény”.
2021. szeptember 19. vasárnap

Egykori politikai elítéltek találkoztak Nagyváradon

Sokéves hagyomány, hogy az erdélyi politikai elítéltek évente találkoznak egymással a Székelyföldön vagy a Partiumban. E bajtársi összejöveteleken nagyrészt az 1956-os magyarországi forradalom hatására Erdélyben is beindult mozgolódások, szervezkedések egykori részvevői vesznek részt, akikre lecsapott a diktatúra megtorló gépezete, de a más kirakatperekben elítéltek is jelen vannak.
2021. szeptember 19. vasárnap

Újvárossy Ernő emlékeztek Temesváron

Az 1989-es temesvári népfelkelés első mártírjának tekintett Újvárossy Ernő építőmérnökre emlékeztek egy maroknyian Temesvárott, az erzsébetvárosi temetőben található sírjánál 2021. szeptember 17-én. Harminckét esztendővel ezelőtt veszítette életét tragikus körülmények között Tőkés László akkori temesvári lelkipásztor gyülekezetének oszlopos tagja. A megemlékezést az 1989-es Temesvári Emlékbizottság és a temesvári református egyházközségek szervezték és hirdették meg.

összesen: 2022 db | 10 db/oldal

első vissza 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010