2023. szeptember 18. hétfő
Send this article Print this article

A budapesti demográfiai csúcson

Minden idők legnagyobb demográfiai csúcstalálkozójára került sor 2023. szeptember 14–15-én a magyar fővárosban.



A világ egyik legfontosabb témáját körbejáró konferenciáján felszólalt többek közt az olasz miniszterelnök, Bulgária államfője, Tanzánia alelnöke, Magyarország kormányfője és köztársasági elnöke is. Meghívottként jelen volt Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, aki két évtizeden át állt a Királyhágómelléki Református Egyházkerület élén és tizenkét évig képviselte a romániai magyarságot az Európai Parlamentben.

Öt kontinens húsz országából mintegy hatvan felszólaló és csaknem hatszáz vendég érkezett Magyarországra, köztük állam- és kormányfők, miniszterek, egyházi vezetők, világhírű gondolkodók és szakemberek, hogy a családokat, a demográfiát érintő legfontosabb kérdéseket megvitassák.

A Budapesti Demográfiai Csúcs is jelzi, hogy Magyarország a demográfiai kérdések, a családokról való gondolkodás központja, szellemi műhelye lett. A kétévente megrendezett népmozgalmi tanácskozást 2015-ben, akkor még államtitkárként, Novák Katalin indította el, aki Magyarországi köztársasági elnökeként idén is az esemény házigazdája volt.

    



www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010