2017. május 21. vasárnap
Send this article Print this article

A református egység napján

A Kárpát-medence valamennyi hivatalban lévő református püspöke részt vett a nagyváradi várban május 20-án, a reformáció 500. évfordulója alkalmából tartott Őrizd a várat! című emlékrendezvényen.



 A házigazda Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke, Csűry István mondott ünnepi beszédet, majd Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke hirdetett igét. Szót kaptak lelkészi és világi elöljárók is, köztük két államtitkár is, a magyar nemzetpolitikáért felelős Potápi Árpád János, valamint a román kormány vallásügyi illetékese, Victor Opaschi. A rendezvényen több RMDSZ-politikus is a díszvendégeknek fenntartott sorokban foglalt helyet. Tőkés László európai parlamenti képviselőt, aki két évtizedig állt püspökként a Királyhágómelléki Református Egyházkerület élén, a szervezők nem hívták meg, ennek ellenére családjával részt vett az istentiszteleten.
A várudvaron összegyűlt több száz hívő számára 25 asztalnál osztottak úrvacsorát. A „református egység napjának” délutánján konferenciákat, előadásokat, tárlatnyitókat, kiadványbemutatókat, gyermekfoglalkozásokat és zenés alkalmakat is tartottak. A nap zárásaként a Bánk bán operakoncertjét lehetett meghallgatni debreceni művészek előadásában.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010