2009. június 9. kedd
Send this article Print this article

Az Erdélyi Magyar Választókhoz

Tisztelt Honfitársaim!

Kedves Testvéreim!

Hajdanán háborúkban és csatákban dőltek el a küzdelmek. Istennek hála, manapság nem kell a csatatérre küldeni fiainkat, – hogy vérüket ontsák – békés küzdelmeink tétje viszont épp olyan nagy, mint egykoron volt a háborúké.





Jogainkért, igazságunkért, szabadságunkért, boldogulásunk és felemelkedésünk, nemzetünk és erdélyi magyarságunk érdekében folytatott vértelen küzdelmünk egyik döntő fontosságú eseményének számított a vasárnapi európai parlamenti választás.

A hétköznapok hősiességével megvívott „csatában” hála Istennek nem vallottunk szégyent. Összefogásunk meghozta gyümölcsét, és három európai képviselője megválasztása által az erdélyi magyarság ismételten bebizonyította, hogy a számbeli súlyát (6,4%) jelentékeny mértékben meghaladó politikai súllyal (9%) rendelkezik a romániai társadalomban. Ez még akkor is, sőt még inkább igaz, hogyha figyelembe vesszük, hogy nagyobb összefogás esetén akár négy képviselőnket is bejuttathattuk volna az Európai Parlamentbe.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nevében, valamint a nemzeti közösségünk megválasztott európai képviselőjeként ezúton mondok köszönetet az elnyert értékes szavazatokért mindazoknak, akik az Erdélyi Magyar Összefogás listájának jelöltjeit bizalmukkal megtisztelték, és hármunkat a nemzetek európai közösségének parlamentjébe bejutattak.

Erejük – a mi erőnk.

Bizalmuk felhatalmaz arra, hogy Romániában élő magyarságunk értékeit és érdekeit nemzetközi téren híven képviseljük, közösségi önrendelkezésünk megvalósításáért harcoljunk, és a Kárpát-medence egészére kiterjedő nemzeti összefogás útján céltudatosan tovább haladjunk. Ehhez kérjük valamennyi nemzet- és honfitársunk további támogatását – tudatában annak, amit nagy szabadságharcos Fejedelmünk, Bocskai István mondott: „minden bizodalmunk legnagyobb erőssége az egyessége, és az Istennek áldása is az egymást szeretőkön terjed bővebben.”

Nagyvárad, 2009. június 8.

Tőkés László
európai parlamenti képviselő
az EMNT elnöke



www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010