2023. május 15. hétfő
Send this article Print this article

Egyetemi napot tartottak a PKE-n

Május 11-én rendezték meg Nagyváradon a Partiumi Keresztény Egyetem napját. Mint ismert, a PKE Erdély első akkreditált (2008) magyar nyelvű egyeteme, az 1990-ben létrehozott Sulyok István Református Főiskola utóda.



Az egyetemi napon részt vettek az felsőoktatási intézmény alapítói részéről Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke, Pro Universitate Partium Alapítvány elnöke, valamint Tolnay István és Szilágyi Zsolt, a PUPA kuratóriumának tagjai.
Pálfi József rektori köszöntőjét követően Béres József vegyész, id. Béres József fia, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke tartott előadást Vírusok és terápiák címmel, és Böszörményi Gergely kiadó, producer, a Magyar Örökség és Európa Egyesület elnöke Ismerjük meg értékeinket – Magyar örökség – Magyar értéktár – Hungarikum témakörben tartott bemutatót. Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes, a PKE oktatója és a magánének szak hallgatói a capella előadással örvendeztették meg a jelenlévőket. Ezen az ünnepélyes alkalmon adták ár az egyetem által adományozott címeket és díjakat is.


    

www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010