2017. december 5. kedd
Send this article Print this article

Emléktábla-avatás és könyvbemutató lesz a PKE-n

Tisztelgés az 500 éves reformáció előtt címmel tartanak könyvbemutatóval egybekötött emléktábla-avatást Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen december 7-én 18 órától.



 A rendezvény első felében reformációi emlékülésre kerül sor a református püspöki palota Bartók-termében (Teleki/Primăriei u. 27. sz.). Köszöntést mond és az ülést levezeti Török Sándor egyházkerületi presbiteri főjegyző, megnyitóbeszédet Pálfi József rektor, teológiaprofesszor mond. Tőkés László EP-képviselőnek, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület korábbi püspökének most megjelent kötetét Hermán M. János teológiai professzor, egyháztörténész mutatja be, a Kálvin és a kálvinizmus Erdélyben című kiadványhoz a szerkesztő, Bereczki András ny. lelkipásztor, továbbá Vitéz Ferenc debreceni író, egyetemi oktató és maga a szerző fűz zárógondolatokat.
A könyvbemutatót követően avatják fel a palota belső udvarában a reformációi emléktáblát, Kurucz Imre berettyóújfalui szobrászművész alkotását. Avatóbeszédet Vitéz Ferenc mond, az emlékjelet Tőkés László és Pálfi József leplezik le. Mindkét helyszínen közreműködik a PKE énekkara, Kovács Gábor karnagy vezényletével.
A szervezők szeretettel várják az tisztelgőket, érdeklődőket az ünnepi eseményre.

 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010