2019. május 23. csütörtök
Send this article Print this article

Felhívás ökumenikus összefogásra a politikai foglyokért – a pápalátogatás előnapján

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ökumenikus istentiszteletre hív mindenkit Csíkszeredába, a pápalátogatás előnapjára.



 A szolidaritási- és imaalkalomra május 31-én, pénteken 17 órától kerül sor a csíkszeredai református templomban, s célja felhívni a nagyvilág és a közvélemény figyelmét a politikai foglyokként bebörtönzött Beke István és Szőcs Zoltán ügyére.
Az immár lassan egy éve börtönben ülő két székely fiatalember számára a romániai jogi lehetőségek úgy tűnik, lassan kimerültek: csak az államelnöki kegyelemben bízhatnak, vagy a hazai jogállami rendszer gyökeres megváltozásában. Mindaddig viszont kötelességünk, hogy itthon ne hagyjuk feledésbe merülni a velük történteket, és minden lehetséges eszközzel segítsük szabadulásukat!
A május 31-én tartandó ökumenikus istentisztelet időpontja épp ezért jelképes. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szándéka, hogy azokban a napokban, amikor a nagyvilág szeme a pápalátogatás miatt Csíkszeredára irányul, felhívja a figyelmet arra, hogy nemrégiben még e városban raboskodott Beke István és Szőcs Zoltán, ügyük pedig azóta is rendezetlen.
Legyünk minél többen a május 31-i találkozónkon, s fejezzük ki szolidaritásunkat az ártatlanul bebörtönzöttek mellett!
Az imaalkalmat követően az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács tiltakozó levéllel fordul a legmagasabb egyházi és világi vezetőkhöz, a hazai törvényalkotókhoz, valamint a nemzetközi fórumok képviselőihez – közölte az EMNT sajtóirodája május 23-án.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010