2012. január 12. csütörtök
Send this article Print this article

Jerzy Buzek leköszönő házelnök a Néppárti Frakció munkaülésén

2012. január 11-én, Brüsszelben, közvetlenül a jövő heti, strasbourgi választásokat megelőzően Jerzy Buzek leköszönő elnök egymást követően, valamennyi európai parlamenti frakció munkaülésén tiszteletét tette, hogy mandátuma lejártával köszönetet mondjon a bizalomért és az együttműködésért.



   A Néppárt csoportülésén Joseph Daul elnök köszöntötte és méltatta a távozó házelnököt. Rövid visszatekintésében Jerzy Buzek két és fél évre terjedő elnöki tevékenységének fontosabb eseményeit és eredményeit összegezte. „Az Önök, a Néppárti Frakció támogatása nélkül nem lettem volna képes munkámat méltóképpen elvégezni” – jelentette ki a Parlament első kelet-közép-európai térségből való elnöke, aki Joseph Daul és néhány más néppárti politikus mellett Tőkés László alelnöknek is név szerint mondott köszönetet az együtt elvégzett munkáért.
   A hozzászólások rendjén több nemzeti delegáció vezetője fejezte ki elismerését a lengyel parlamenti elnök tevékenységéért. Zuzana Rojthova csehországi és Vytautas Landsbergis litvániai képviselők az utóbb csatlakozott tíz kelet- és közép-európai ország, illetve saját népük elkötelezett képviseletéért mondtak köszönetet.
   Hozzájuk csatlakozott Tőkés László, aki kiemelt módon szólt a keresztény európai értékek közös képviseletéről, az Elnökségnek az európai–egyházi párbeszéd intézményesítéséről, megelőző napon elfogadott határozata kapcsán. A kereszténydemokrata gyökerű pártokat magába foglaló Néppárt egy olyan elnököt adott az Európai Parlamentnek, aki II. János Pál és Popielusko atya országához méltó elvhűséggel állt ki az emberi jogok és a vallásszabadság mellett – mondotta erdélyi képviselőnk. A jó példa követését szorgalmazva, a magyar Alaptörvény ellen intézett alantas támadásokat utasította vissza, melyek egyebek mellett a keresztény értékek belefoglalását is kifogásolják. Amit nem sikerült az Európai Alkotmányban megfogalmazni, azt a magyar törvényhozók odahaza megtették. Az erősödő keresztény-ellenesség körülményei között szembe kell szállnunk az ilyen támadásokkal, hiszen Krisztus Urunk is arra tanít, hogy ne hátráljunk meg a gonosz előtt, hanem éppen ellenkezőleg, mi magunk késztessük visszavonulásra: „Távozz tőlem, Sátán!” – zárta beszédét Tőkés László.
Brüsszel, 2012. január 12. 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010