2010. november 2. kedd
Send this article Print this article

Nyilatkozat az egyházkerületi választásokról

Mint a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke őszinte elismerésemet és jókívánságaimat fejezem ki Főtiszteletű Csűry István püspök úrnak magas tisztségébe való újraválasztása alkalmából. Hasonlóképpen gratulálok az Egyházkerület élére újraválasztott Munka- és Szolgatársaimnak, valamint a kerületi vezetőség újan választott tagjainak. Annak reményében kérem Isten áldását szolgálatukra, hogy a folytonosság és az újulás kettősségének jegyében töltik majd be hivatásukat.





Ezzel együtt őszinte elismerésemet és nagyrabecsülésemet fejezem ki Kovács Zoltán előző egyházkerületi főgondnok hivatástudó szolgálata iránt. Köszönetet mondok neki azért, hogy Egyházkerületünk életének legnehezebb időszakaiban hűségesen kiállott Egyházunk és Nemzetünk ügye mellett, miközben nem egy rangos egyházi tisztségviselő ennek éppen ellenkezőjét tette.

Isten kegyelmét és segítségét kérve Egyházkerületünk életének új szakaszában, az 1989-ben elkezdődött változásoknak az „örök Reformáció” szellemében való folytatását, valamint a posztkommunista korszakban elkezdődött egyházi tisztulás bevégzését tartom Anyaszentegyházunk legfőbb feladatának.

Brüsszel, 2010. október 28.

Tőkés László



www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010