2010. június 9. szerda
Send this article Print this article

Tőkés Lászlót jelölték az Európai Parlament alelnöki tisztségére

A mai napon, 2010. június 9-én Brüsszelben a Magyar Néppárti Delegáció a tiszteletbeli elnökét, Tőkés László erdélyi EP-képviselőt jelölte az Európai Parlament alelnöki tisztségére. A javaslatot a Román Néppárti Delegáció is támogatta.

Az Európai Parlament Néppárti Frakciója elfogadta és támogatta a jelölést. A Parlament plénuma a jövő héti strasbourgi plenáris ülésén szavaz az alelnöki tisztség betöltéséről.





Mint köztudott, az Európai Parlament első magyar alelnöke, Schmitt Pál fideszes képviselő a magyarországi választások nyomán lemondott EP-képviselői mandátumáról, jelenleg ő a Magyar Országgyűlés elnöke.

„Megtiszteltetés számomra, hogy a Magyar Néppárti Delegáció javaslatára és a Román Néppárti Delegáció támogatásával egy ilyen fontos tisztségre jelöltek. Azon fogok munkálkodni, hogy az európai értékek alapján kiszélesítsük és erősítsük a magyar-román együttműködést” – mondotta erdélyi képviselőnk. Hozzátette: „Bízom benne, hogy jövő héten a Parlament többségének a támogatását is elnyerem. Amennyiben megválasztanak, továbbra is azon leszek, hogy a temesvári forradalom értékeit, szellemiségét képviseljem a jövőben is” – nyilatkozta Tőkés László a frakciószavazás után.

Brüsszel, 2010. június 9.

Tőkés László
EP-képviselő
Sajtóirodája



www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010