2014. május 29. csütörtök
Send this article Print this article

Tőkés László nyilatkozata az EP-választások tárgyában

Személyemtől függetlenül utólag is sajnálom, hogy a szűkkeblű pártpolitikai megfontolások miatt Erdélyben nem jött létre az összmagyar lista, így harmadszorra már nem tudtuk hozni az eddigi két EP-választáson elért kilencszázalékos magyar eredményt.



A végleges eredmények ismeretében gratulálok az RMDSZ két megválasztott európai parlamenti képviselőjének.
Személyemtől függetlenül utólag is sajnálom, hogy a szűkkeblű pártpolitikai megfontolások miatt Erdélyben nem jött létre az összmagyar lista, így harmadszorra már nem tudtuk hozni az eddigi két EP-választáson elért kilencszázalékos magyar eredményt. A számok tükrében jól látszik, hogy a néppárti szavazatokkal, illetve az összpárti indulásból fakadó szavazókedvi plusszal most is meglett volna a három erdélyi magyar képviselő - apropó, következésképpen: eggyel kevesebb román! -, de ez a már a múlté, remélem, a pártok vezetői levonták a szükséges következtetéseket.
A nemzeti lista erdélyi képviselőjeként a magam részéről továbbra is folytatom a hét esztendeje elkezdett munkámat. Azon leszek, hogy megvédjük eddigi eredményeinket, megvédjük természeti kincseinket és kulturális örökségünket, megerősítsük az Európai Unióban formálódó magyar uniót, megoldjuk az őshonos nemzeti közösségek európai védelmét. Legfőbb célkitűzésem továbbra is az, hogy az elszakított magyar nemzeti közösségeink élhessenek az Európában sikeresen alkalmazott autonómia intézményével.
Orbán Viktor miniszterelnök beiktatási beszédében világosan megfogalmazta: „A magyar ügy európai ügy”. Ahhoz, hogy azzá tegyük, együttműködésre van szükségünk, egyként kell kiállnunk minden magyarért. Ezen stratégiai céljaink minden pártpolitikai szempontot felülmúlnak. Brüsszelben és Strasbourgban a nemzet háromharmadát képviseljük.

Washington, 2014. május 29.
 
Tőkés László EP-képviselő 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010