2017. november 12. vasárnap
Send this article Print this article

A MÁÉRT szüneteiben folytatott egyeztetésekről

2017. november 10-én Budapesten ülésezett a határon túli magyarok reprezentatív politikai szervezeteinek, a magyar parlamenti pártoknak és a magyar kormány képviselőinek fóruma, a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT).A XVI. ülés alkalmával – a legutóbbi, október 2-i nagyváradi találkozójukon megbeszéltek szerint – az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az Erdélyi Magyar Néppárt elnökei, jelesül Tőkés László, Kelemen Hunor és Szilágyi Zsolt folytatták a megkezdett párbeszédet meghatározott témák mentén.
A MÁÉRT szünetében a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács tagszervezeteinek vezető képviselői tartottak munkaülést, amelyen többek között az elkövetkező időszak közösen szervezendő Kárpát-medencei programjait vették számba.
Ezt követően Szili Katalinnak, a magyar miniszterelnök autonómiaügyi megbízottjának kezdeményezésére munkamegbeszélést tartottak az RMDSZ, a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt vezetői. Ezen az autonómiák közösen képviselt alapelveiről és a magyar országgyűlés volt elnöke által kezdeményezett erdélyi autonómia-kerekasztal további, elnöki szintű találkozóiról volt szó.


hírek

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010