2023. május 17. szerda
Send this article Print this article

A PKE támogatóinak tanácskozásáról

2023. május 15-én Budapesten tartotta rendes évi ülését a Partiumi Egyetem Alapítvány kuratóriuma Kreutzer Dezső elnök vezetésével.Az alapítvány 2022. évi közhasznúsági tevékenységéről Tőkés József titkár tartott beszámolót. Jelen volt Tőkés László kuratóriumi tag, a Pro Universitate Partium Alapítvány (PUPA) elnöke, valamint – meghívottként – Tolnay István alelnök.
Amint az elnevezéséből is kitűnik, a PEA elsődleges feladatának tartja a nagyváradi székhelyű Partiumi Keresztény Egyetem támogatását, általában véve pedig az erdélyi-partiumi oktatás és kultúra pártolását. A PKE különböző programjai és tevékenységi területei a 2022. esztendőben a következők szerint részesültek támogatásban: tehetségkutatás a Művészeti Kreativitási Verseny keretében; összművészeti csereprogram erdélyi–dél-koreai részvétellel; egyetemi szórványprogram és a Fényes Elek-ösztöndíj létrehozása a PUPA közreműködésével; a Fényes Elek Szakkollégium támogatása stb. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a kárpátaljai menekülteket is segítségben részesítették.
Az alapítvány tevékenységéről szóló, valamint a felügyelőbizottsági jelentés elfogadása után a 2023. évi költségvetési előirányzatról szavazott a testület. 

hírek

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010