2018. január 17. szerda
Send this article Print this article

NYÍLT VÁLASZ EGY ÖVÖN ALULI ÜTÉSRE

Tőkés László EP-képviselőnek kedden Strasbourgban elhangzott napirend előtti felszólalása (amiről az este adtunk ki közleményt) elvtelen ellentámadásra késztette Maria Grapini román EP-képviselőt, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége az Európai Parlamentben nevű képviselőcsoport tagját, amelyre erdélyi képviselőnknek már nem nyílt lehetősége a plénumban reagálni, ezért Nyílt levélben volt kénytelen helyükre tenni a dolgokat. NYÍLT LEVÉL
 
Maria Grapini
európai képviselő részére
Strasbourg
 

Tisztelt Grapini Képviselőnő!
 
Igazán sajnálom, hogy a tegnapi plenárison Ön konfrontálódott velem. Pedig a legjobb az lett volna, ha szolidaritásból Ön is elhatárolódik Mihai Tudose gyilkos fenyegetésétől.
Én az erdélyi és a temesvári tolerancia szellemében szóltam, amely kizárja, hogy valakit is a székely zászló kitűzése vagy az autonómiáról szóló román–magyar párbeszéd kezdeményezése miatt életveszélyesen megfenyegessenek. Tehát nincs miért „bocsánatot kérnem”.
Amúgy az Ön által felrótt budapesti inzultussal magam sem értek egyet. A magyarországi román nagykövetség intézményi feliratának a székely zászlóval való letakarása azonban távolról nem hasonlítható össze Románia miniszterelnökének (!) minősíthetetlen megnyilatkozásával. Ráadásul a cselekmény elkövetőihez semmi köze a magyar kormánynak, mint ahogyan egyetlen komoly romániai magyar párt vagy szervezet sem áll kapcsolatban velük. Székelyföld „függetlenségét” pedig végképp nincs miért emlegetnie, hiszen az autonómia képviselői Románia határainak és szuverenitásának a tiszteletben tartásával kívánják kivívni a magyar közösség jogait.
Annak reményében, hogy egy nyílt és becsületes román–magyar párbeszéd előbb-utóbb mégiscsak meg fog valósulni – tisztelettel küldöm az új esztendőre szóló jókívánságaimat:

Strasbourg, 2018. január 17.
 
Tőkés László   hírek

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010