2020. július 27. hétfő
Send this article Print this article

Tusványos a Dunán

Köztudott, hogy a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort 2020-ban a járványhelyzet miatt nem lehetett a szokott módon és helyszínen megtartani.



Pótolni a pótolhatatlant nem lehetséges, ám a „Tusványost” évről évre megszervező csapat egy része úgy gondolta, hogy néhány órára megpróbálja odavarázsolni a „bálványosi folyamat” szellemét és a tusványosi életérzést egy dunai hajóra, amely a nemzet fővárosában, az Országház előtt szelte a habokat. 
Július 24-én tartották meg a „Tusványos a Dunán” című, helyzetelemzéssel, esélylatolgatással és jövőfürkészéssel egybekötött baráti találkozót a Zsófia Rendezvényhajón, a Pro Minoritate Alapítvány támogatásával. „Tusványos ugyan egyedi – elvégre a »világ közepe« –,  de Tusványos barátai azért lehetnek együtt, egy helyen, egy időben az idén is.. Hiszen »Dunának, Oltnak egy a hangja...« – állt a részvevőknek küldött meghívóban, amelyet Németh Zsolt és Toró T. Tibor jegyeztek. 
A találkozón ott volt és felszólalt Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor állandó díszmeghívottja is. 

www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010