2012. március 28. szerda
Send this article Print this article

Kettős könyvbemutató Budapesten

A Terror Háza Múzeum és Tőkés László EP-képviselő Központi Irodája „Behálózva” címmel kettős könyvbemutatót szervez 2012. március 30-án, du. 2 órakor a Terror Háza Múzeum (Budapest, Andrássy út 60.) III. emeleti tárgyalójában.



   Több mint két évtizeddel a Ceauşescu-diktatúra megdöntése után egyre világosabban látszik a kommunista múlt bűneivel való szembenézés, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó átvilágítási folyamat szükségessége. Romániában idén februárban fogadták el azt az átvilágítási törvényt, melynek értelmében a volt kommunista nómenklatúra tagjai öt évig nem tölthetnek be állami vagy önkormányzati tisztségeket. Mindeközben Magyarországon még mindig komoly viták folynak az ügynökmúlt feltárásának tárgyában. Örvendetes, hogy Németországban egy olyan evangélikus lelkészt választottak a szövetségi köztársaság elnökévé, aki a kelet-német titkosszolgálati dossziék feltárásának élharcosa volt. 
   Az utóbbi évek titkosszolgálati feltárásainak és leleteinek ismeretében bizton megállapítható, hogy ezt, a demokratikus rendszerváltozás szempontjából elengedhetetlenül fontos munkát folytatni kell. Ugyanez érvényes az egyházakra is, hiszen köztudott, hogy a kommunista titkosszolgálat az egyházi, illetve a nemzetközi ökumenikus életet is behálózta, a totalitárius diktatúrák által megnyomorított emberek utolsó mentsvárát is aláaknázva ezáltal.  
   A Terror Háza Múzeum és Tőkés László EP-képviselő Központi Irodája „Behálózva” címen ennek jegyében szervezi meg kettős könyvbemutatóját, melyre 2012. március 30-án, du. 2 órakor kerül sor a Terror Háza Múzeum (Budapest, Andrássy út 60.) III. emeleti tárgyalójában. 
Molnár János Szigorúan ellenőrzött evangélium című sorozatának két kötete, valamint Szabó Gyula A Pápai Magyar Intézet mint a magyar hírszerzés előretolt bástyája (1963-1989) című könyve egyaránt bemutatásra kerül. Köszöntőt mond Tőkés László EP-képviselő. 
   Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a könyvbemutatóra!
 
Budapest, 2012. március 27.
 
 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010