2012. április 27. péntek
Send this article Print this article

Megvédjük a Kolozs megyei magyarokat!

Mélyen lesújtott az az emberhez méltatlan hang, ami tegnap a magyar nyelvű médián keresztül jutott el hozzám. Máté András Levente Kolozs megyei RMDSZ-elnök emberségében, magyarságában sértette meg a Kolozs megyei magyarokat, amikor akként érvelt, hogy „a tulipánra szükség van, mert azt az emberek megszokták, és többségük amúgy sem tud olvasni.”

A felvétel a tavalyi Kolozsvári Magyar Napokon készült


   Ugyan miféle arrogancia ez? Miféle hang a sokat megélt magyar közösség felé? Miféle cinizmus? Miféle lenézése ez a magyaroknak?
   Túl azon, hogy számosan például betegségük okán nem látnak vagy nem képesek az olvasásra, sértés ez minden magyarra nézve is. Mutatja azt a hatalmi gőgöt, amely mára teljességgel elhomályosítja az RMDSZ vezetőinek szemét. Igen, vezetőinek. Ismerem Máté András Leventét, s tudom, talán sosem mondott volna ilyentt, ha nem ez a magatartás lenne megszokott az RMDSZ vezetői körében.
   Cseppben a tenger – tartja a mondás. Én azonban tudom azt is, hogy még az RMDSZ-ben is vannak józan hangok, józan és tisztességes emberek. Olyanok, mint mi, akik nem le, hanem felnézünk a magyar közösség minden tagjára, azokra, akik megőrzik kultúránkat, nyelvünket, közösségünket, akik nap mint nap dolgoznak családjaik boldogulása érdekében.
   Szeretném, ha tudnák, mi mindannyian, akik Erdélyben, a Székelyföldön vagy a Partiumban élünk tisztességben, becsületben, meg fogjuk védeni a Kolozs megyei magyarokat a megaláztatástól akkor is, ha azt éppen az RMDSZ-től kell is elszenvedniük.
Nagyvárad, 2012. április 27.
 
Tőkés László
 
 

www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010