2011. december 17. szombat
Send this article Print this article

Roma gyerekeket látogatott meg Tőkés László

Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke 2011. december 16-án, pénteken látogatást tett a nagyváradi Ioan Slavici Nyolcosztályos Iskolában, ahol a közelgő ünnepek alkalmából megajándékozta a magyar tagozaton tanuló roma gyerekeket.



   A látogatásra elkísérte Antal János, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület előadó-tanácsosa, Orbán Mihály az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács előző régióelnöke, Ráksi Lajos, a Partiumi Keresztény Egyetem gyülekezetének lelkésze. A vendégeket Nagy József Barna, az egyházkerület által működtetett Cigánymissziós Központ vezetője, Kocsis Tihamér a tanintézet aligazgatója, valamint Malan Katalin, Semendi Mónika, Erdődi Enikő és Révész Enikő tanítónők fogadták.
   Az EP alelnöke Máté evangéliumából a jó pásztor példázatát olvasta fel a gyerekeknek, amely alapján kifejtette: azoké az Istennek országa, akik „az éhezőknek enni, a szomjúhozóknak inni adnak, akik befogadják az idegeneket és meglátogatják a betegeket”.  Hozzáfűzte: „azért jött el Jézus közénk, hogy megszabadítson bennünket a szegénységtől, a betegségtől és  a földön a boldogságot, a mennyben pedig az üdvösséget hozza el nekünk”. A bibliai példázaton túlmenően a gyerekeknek elmagyarázta, hogy az Európai Unió 27 országának 500 millió lakosa között is sok a nélkülöző, az éhező, akiknek segíteni kell. Egy rögtönzött történelemórára is sor került, amelynek keretében a 22 évvel ezelőtti népfelkelés eseményeit idézte fel a volt temesvári lelkipásztor. „Szálljatok szembe a gonoszsággal és az igazságtalansággal, amiképpen a temesváriak is fellázadtak a zsarnokság ellen” – mondotta. Felszólalásának zárásaképpen egy karácsonyi éneket tanított meg a gyerekeknek.
   Ezt követően a Partiumi Keresztény Egyetem egyik hallgatója, Rostás István bűvész trükköket mutatott be, majd a diákok karácsonyi énekekkel és szavalatokkal örvendeztették meg az egybegyűlteket. Végezetül Tőkés László 130 ajándékcsomagot osztott ki a gyerekeknek.    
Nagyvárad, 2011. december 16.  


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010