2011. december 20. kedd
Send this article Print this article

Tőkés László támogatásáról biztosítja Szászfalvi László egyházügyi államtitkárt

A Magyar Szocialista Pártnak (MSZP) a magyarországi egyházügyi törvény iránt kifejtett „aggodalma” képmutató és alakoskodó. Történelmük során nem egyszer adták tanúbizonyságukat keresztény- és nemzetellenességüknek, kezdve akár a marxista–leninista, ateista jogelődjük, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) egyházromboló munkásságával.



   Történelmi magyar egyházaink nemzetmegtartó szerepéhez kétség nem fér. Nemzetünk évezredes története során megannyiszor csupán az egyház jelentette a magyarság számára a végső menedéket, ami fokozott mértékben érvényes a kisebbségbe kényszerített, határon túli nemzeti közösségeinkre nézve. Ezt a tényt ismerte el az új szabályozás, ráadásul az egyházi megújulásra is lehetőséget teremtve – ami nélkül a nemzet erkölcsi újjászületése sem képzelhető el. Az egyház- és nemzetpolitika a nemzeti felemelkedés szempontjából rendkívül fontos.
   A „farizeus” szocialisták figyelmét arra a nem elhanyagolható körülményre is felhívjuk, hogy az Alkotmánybíróság – az általuk már többször eltemetett jogállamiság és demokrácia meglétét igazoló módon – nem a törvény tartalma ellen, hanem annak elfogadása kapcsán fogalmazta meg álláspontját.
Mindezeket szem előtt tartva, magam is csatlakozom a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Szászfalvi László egyházügyi államtitkárt támogató 2011. december 19-én kiadott nyilatkozatához.
Brüsszel, 2011. december 20. 
Tőkés László
EP-alelnök 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010