2010. március 11. csütörtök
Send this article Print this article

Tőkés László logisztikai központot avatott

„Szociális piacgazdaságra van szükség: az Európai Unió 2020-as stratégiája ezt célozza” – hangsúlyozta Tőkés László EP-képviselő Vecsésen a Horoszcoop Kft. 20. születésnapja alkalmával felavatott új logisztikai központ megnyitóján 2010. március 11-én.

Az ünnepségen Dr. Orosz Csaba ügyvezető igazgató az 1989. decemberi cégalapítás kapcsán párhuzamot vont a húsz évvel ezelőtti temesvári eseményekkel: „Míg Önök Temesváron a politikai rendszerváltozást készítették elő, addig mi az októberben kikiáltott Magyar Köztársaságban a gazdasági rendszerváltozást indítottuk el” – mondta a cég megálmodója. A vállalkozó kijelentette: „Induláskor az volt a filozófiánk: szigorúan a törvények betartásával lehet tisztességes munkát végezni – így nem vettünk részt sem »privatizációban«, sem mutyizásokban. Külföldi partnereink lojalitása és bizalma segítségével fejlődött a cégünk”. Az üzletember ugyanakkor rámutatott: külön öröm, hogy Tőkés László EP-képviselővel ugyanazon célokat tudják magukénak: a jövő – mondta Orosz Csaba – a regionális összefogásban és a regionális üzletkötésekben van. A munkagépeket előállító világmárkák képviselete és szervizelése ilyen értelemben nem csak magyarországi terjeszkedésre predesztinálta a céget: az évek folyamán leányvállalatokat nyitottak Kolozsváron (Románia), Zentán (Szerbia) és Szlovéniában is.





Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, aki a székelyföldi EMNT-régióelnök, László János székelyudvarhelyi üzletember kíséretében érkezett a logisztikai központ avatójára, köszöntőjében az erkölcs fontosságát emelte ki. Orosz Csaba ugyanúgy papgyermek, mint ő: élete az „Ora et labora” (Imádkozzál és dolgozzál) elve mentén szerveződött. Abban a posztkommunista világban, amelyben a korrupció mindennapi gyakorlat, ez a szellemiség a legnagyobb kincs, fogalmazott a püspök. És az erkölcs, a munka becsületén alapuló gazdaság az, ami Magyarország és az egész Kárpát-medence jövőjét biztosíthatja.

Az EP-képviselő Edgar Lawrence Doctorow aforizmaszerű gondolatát idézte: „Egy vállalkozás nem képes talpon maradni ma, ha csak azt ismétli, amit tegnap csinált, ha nem növekszik, akkor elpusztul, olyan mint egy élőlény, ha megáll a növekedésben, akkor haldokolni kezd.” Széchenyi Évben vagyunk, emlékeztetett a püspök, és ennek jegyében 2010 legyen a változás, az újjáépítés és a fejlődés éve.

A temesvári események 20. évfordulójára visszautalva Tőkés László idézte az emlékező rendezvénysorozat címét: „Küzdelem és építés”. Mi az Európai Parlamentben a kisebbségi és emberi jogainkért küzdünk – de ez önmagában nem elég, mondotta. A küzdelemnek ki kell egészülnie az építéssel is, és gazdasági megerősödés, építkezés az üzletemberek feladata – és így összegződik a közös felelősség – szögezte le Tőkés László.

A késő estébe nyúló születésnapi ünnepséget a Rajkó Zenekar és Táncegyüttes előadása, majd táncház tette teljessé.

Budapest, 2010. március 11.

Tőkés László
EP-képviselő
Sajtóirodája



www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010