2019. június 12. szerda

Siralmas a jogállamiság helyzete Romániában

2019. június 12-én sajtótájékoztató helyszíne volt Tőkés László európai parlamenti képviselő nagyváradi irodája.
2019. június 8. szombat

A nagyváradi magyarok ez évben is lelkesen fogadták az össznemzeti zarándokvonatot

A Kárpáteurópa Utazási Iroda 2019. június 7-én 12-ik alkalommal indította el Székelyföldre, a csíksomlyói búcsúba Össznemzeti Zarándokvonatát Budapestről, a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz találkozása után.
2019. június 6. csütörtök

Rádióinterjú

A magyar közszolgálati Kossuth Rádió Határok nélkül című állandó műsorának 2019. június 3-i adásában Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, európai parlamenti képviselő Lánczi Ágnes szerkesztő kérdéseire válaszolva beszélt a csíksomlyói pápalátogatást megelőző csíkszeredai rendezvényükről. A rövid interjú szövege következik.
2019. június 5. szerda

Trianon 99 – megemlékezés Monoron

A nemzeti összetartozás napja alkalmából Monor Város Önkormányzata 2019. június 4-én, a trianoni békediktátum aláírásának 99. évfordulóján megemlékezést szervezett, amelynek Tőkés László európai parlamenti képviselő volt a díszvendége.
2019. június 1. szombat

A székelyföldi politikai foglyokért imádkoztak Csíkszeredában

Ökumenikus istentiszteletet tartottak pénteken a csíkszeredai református templomban, felhívva a figyelmet arra, hogy Beke István és Szőcs Zoltán politikai foglyok ügye mindmáig rendezetlen. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett eseményt követően levélben fordultak Ferenc pápához, közbenjárását kérve az ügy rendezésében.
2019. május 29. szerda

Levélben tájékoztatják a pápát a magyar politikai foglyok helyzetéről

Amint az ismeretes, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ökumenikus istentiszteletet szervez a pápalátogatás előnapján a csíkszeredai református templomban, hogy ezzel is felhívják a közvélemény figyelmét Beke István és Szőcs Zoltán politikai foglyok jogtalan fogva tartására.
2019. május 29. szerda

Lezajlottak az európai parlamenti választások

A várakozásoknak megfelelően az Európai Néppárté (EPP) lesz a legnagyobb frakció az Európai Parlamentben a május 23–26. között 28 uniós országban lezajlott választások nyomán.

Harmincéves a Rákóczi Szövetség

A Rákóczi Szövetség május 23-án Budapesten, a Szent Margit Gimnázium dísztermében ünnepelte fennállásának 30 éves jubileumát.
2019. május 24. péntek

Az a bizonyos pohár évekkel ezelőtt betelt már!

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke közös nyilatkozatott adott ki ma, május 24-én Kolozsvárott Az a bizonyos pohár évekkel ezelőtt betelt már! címmel. Alább olvasható.
2019. május 24. péntek

Áttörés a kereskedelmi kétnyelvűség terén

Noha az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács csak április közepén hirdette meg a kereskedelmi kétnyelvűséget népszerűsítő kampányát, a szervezetnek máris jelentős áttörést sikerült elérnie: a Penny üzletlánc május végétől 12 erdélyi településen kétnyelvűsíti kommunikációját.

összesen: 2011 db | 10 db/oldal

első vissza 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 következő utolsó