hírek

2023. május 28. vasárnap

Tőkés László fogadta Romániában az Össznemzeti Zarándokvonatot

Évtizedes hagyomány Nagyváradon, hogy a csíksomlyói pünkösdi búcsúra tartó, Magyarországról érkező zarándokvonatot a nagyváradi pályaudvaron, első romániai állomásán fogadják és üdvözlik a helybéli magyarok, akiket az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Szövetség hív erre a lélekemelő találkozásra.
2023. május 28. vasárnap

Ősszel folytatódik a Románia Csillaga-per – összefoglaló

Marosvásárhelyen tartott sajtótájékoztatót május 25-én Tőkés László püspök és Kincses Előd ügyvéd azon 2016 óta tartó per kapcsán, amelyet az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke indított Klaus Iohannis román államfő ellen a Románia Csillaga érdemrendtől történt megfosztása miatt. A sajtóeseményen ismertették a Legfelsőbb Ítélőtábla és Semmítőszék Közigazgatási Tanácsának azon határozatát, amely hatályon kívül helyezte azt az elsőfokú ítéletet, ami szerint az illetékes hatóságnak nem volt joga vizsgálni az elnöki dekrétum törvényességét, valamint elrendelte az ügy érdemi tárgyalását október 10-re.
2023. május 25. csütörtök

Kincses Előd: „Október 10-én véglegesen megnyerjük ezt a pert!”

Marosvásárhelyen tartott sajtótájékoztatót Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke és Kincses Előd ügyvéd azon 2016 óta tartó per kapcsán, amelyet Tőkés László indított Klaus Iohannis államfő ellen a Románia Csillaga érdemrendtől történt megfosztása miatt.
2023. május 22. hétfő

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők fórumáról

2023. május 19-én az Országház Vadásztermében tartotta plenáris ülését a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma, Kövér László házelnök elnökletével. A KMKF előrendezvényeként Magyar Nemzeti Imareggelire is sor került Vejkey Imre, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetőjének irányításával. Mindkét alkalom résztvevője volt Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.
2023. május 17. szerda

A PKE támogatóinak tanácskozásáról

2023. május 15-én Budapesten tartotta rendes évi ülését a Partiumi Egyetem Alapítvány kuratóriuma Kreutzer Dezső elnök vezetésével.
2023. május 17. szerda

Az idei johannita lovagi napokról

Május 12–14. között tartották meg Debrecenben a Johannita Lovagrend Magyar Tagozatának Lovagi Napjait, amelyekre évi rendszerességgel kerítenek sort, változó helyszínekkel. Húsz év után ismét Debrecen adott otthont az eseménynek, amelyen részt vett Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is, aki éppen harminc éve tagja az egyetlen protestáns lovagrendnek.
2023. május 15. hétfő

Egyetemi napot tartottak a PKE-n

Május 11-én rendezték meg Nagyváradon a Partiumi Keresztény Egyetem napját. Mint ismert, a PKE Erdély első akkreditált (2008) magyar nyelvű egyeteme, az 1990-ben létrehozott Sulyok István Református Főiskola utóda.
2023. május 10. szerda

Domonkos László könyvének bemutatójáról

A szerző, akinek tavalyi, tényfeltáró moldvai utazását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta, e hét elején Kolozsváron és Nagyváradon személyesen beszélt csángóföldi élményeiről a közönségnek: május 8-án a magyar főkonzulátus rendezvénytermében, 9-én a Lorántffy-központban.
2023. május 8. hétfő

Átadták az Academia Humana Alapítvány idei díjait

A nagyváradi születésű világhírű szobrászművész, Wagner Nándor (1922–1997) szellemi örökségét ápoló és tovább örökítő Academia Humana Alapítvány minden évben kiosztja az alkotó özvegye, néhai Wagner Chiyo által alapított Wagner Nándor-díjat. Az alkotói pályázaton a Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészeti szakos diákjai jelentkezhettek 2023-ban is, mégpedig grafikai munkákkal, a „Petőfi 200 – családi és megzenésített versek” témakörben.
2023. április 25. kedd

Tőkés László Kárpátalján járt

2023. április 22-én Tőkés László az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács képviseletében részt vett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség 33. tisztújító közgyűlésén.

összesen: 1957 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010