hírek

2019. december 31. kedd

Románok közt egy európai

József Attila 1937-es, Thomas Mann üdvözlése című verse szállóigévé vált sorainak („mert örül, hogy lát ma itt / fehérek közt egy európait”) parafrázisát az indokolja, hogy 2019. december 15-én, a temesvári népfölkelés megindulásának harmincadik évfordulóján Iulian Bulai román parlamenti képviselő, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nevű politikai párt ifjú törvényhozója az alábbi bejegyzést osztotta meg a nyilvánossággal a legismertebb internetes közösségi hálózaton:
2019. december 28. szombat

Harminc év után újra Menyőben

A Szilágy megyei Menyő református egyházközsége „a szilágysági szabadító karácsony beteljesedésének helyszínére” invitálta az emlékezni, hálát adni és ünnepelni kívánókat 2019. december 27-én, karácsony harmadik napján. Mint talán kevésbé közismert, a történelmi Szilágyságban Jézus Krisztus születésének napja háromnapos ünnep.
2019. december 26. csütörtök

30 év után újra Menyőben

A MENYŐI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG TISZTELETTEL MEGHÍVJA MENYŐBE A SZILÁGYSÁGI SZABADÍTÓ KARÁCSONY BETELJESEDÉSÉNEK HELYSZÍNÉRE, 2019. DECEMBER 27-ÉN
2019. december 24. kedd

Áldott karácsonyt!

2019. december 23. hétfő

Hálát adva a megtapasztalt szabadításokért

Az Érmihályfalvi Református Egyházközség Presbitériuma a „bizony, közel van szabadítása az őt félőkhöz” (Zsolt 85,10) bibliai ige jegyében ünnepelte meg advent negyedik vasárnapját 2019. december 22-én. Emlékezve 1989 sorsfordító karácsonyára, a temesvári testvérgyülekezet helytállására, hálát adva a megtapasztalt szabadításokért.
2019. december 20. péntek

Temesvár forradalma Nagyváradon

A temesvári népfelkelés és a romániai forradalom 30. évfordulóján Nagyváradon is tartott megemlékezést az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Polgári Egyesület, lévén, hogy az akkori események főhőse, Tőkés László 1990 tavasza, azaz váradolaszi parókus lelkésszé, majd pedig a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökévé történt megválasztása óta megszakítás nélkül ebben a városban lakik, családjával együtt.
2019. december 19. csütörtök

Angyaljárás Tenkén

A karácsonyi ünnepek előtt Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke évek óta felkeres egy-egy olyan közösséget, amely vagy hátrányos, vagy sajátos kisebbségi helyzetben éli mindennapjait.
2019. december 19. csütörtök

A Temesvár 30 emlékhét záróeseményeiről

A Temesvár 30 emlékhét vasárnapi rendezvényei istentisztelettel kezdődtek abban a belvárosi református templomban, ahonnan három évtizeddel ezelőtt, 1989. december 15-én elindult a diktatúraellenes népfelkelés.
2019. december 18. szerda

Felavatták az Új Ezredév református templomot Temesváron, a Temesvár 30 emlékhét keretében

A Makovecz Imre által tervezett Új Ezredév Református Központ templomát a Temesváron kirobbant forradalom harmincadik évfordulóján avatták fel. A magyar organikus építészet megteremtője tervei alapján készült épületegyüttest húsz évvel ezelőtt kezdték építeni, előbb 2000-ben, majd 2016-ban sikerült felgyorsítani az építkezési munkálatokat. A hajlék amellett, hogy a temesvári-gyárvárosi gyülekezet számára készül, egyben a bánsági magyarság kulturális központjául is fog szolgálni.
2019. december 18. szerda

Istennel és hittel – a forradalomban

– Tőkés László ünnepi beszéde –

összesen: 1768 db | 10 db/oldal

első vissza 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010