hírek

2023. március 12. vasárnap

Tőkés László: „Nem adjuk fel!”

Négy év kihagyás után a Székelyföld autonómiatörekvéseit két évtizede következetesen képviselő Székely Nemzeti Tanács újra megszervezte március 10-én a székely szabadság napját Marosvásárhelyen. A székely vértanúk emlékművénél megtartott megemlékező népgyűlésen meghívottként jelen volt és beszédet mondott – mások mellett – Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is. Felszólalása alább olvasható.
2023. február 22. szerda

Eltemették Kozma Dezsőt

Dr. Kozma Dezső irodalomtörténész, egyetemi tanár, a romániai magyar nyelvű irodalom, kultúra és tudomány egyik kiváló ismerője és művelője február 3-án hunyt el Kolozsváron. A Házsongárdi temetőben helyezték örök nyugalomra február 18-án, a református egyház szertartása szerinti búcsúztatásán számos tisztelője mellett részt vett részt vett Tőkés László, a Pro Universitate Partium Alapítvány elnöke, valamint Tolnay István alelnök is, akinek búcsúbeszédét alább tesszük közzé.
2023. január 25. szerda

Év végi rádióinterjú Tőkés Lászlóval

A Magyar Rádió Határok nélkül című műsora hagyományszerűen készít interjúkat év végén a határon túli magyar közösségek vezetőivel, akik az éppen elmúlt esztendőben elért sikereikről, örömeikről, esetleges nehézségeikről és kudarcaikról is szólnak. A december 29-én sugárzott adásban a 2022-ben 70. életévét betöltött Tőkés Lászlóval készült interjú hangzott el.
2023. január 19. csütörtök

Örök nyugalomra helyezték Duray Miklóst Losoncon

Szülővárosában, Losoncon temették el 2023. január 17-én a decemberben 77 éves korában elhunyt Duray Miklós politikust, írót, egyetemi tanárt. A felvidéki magyar közösségi és politikai élet meghatározó alakjától tisztelői a közösségi célokra felújított losonci zsinagógában vettek végső búcsút, majd a volt református temetőben, öt éve elhunyt felesége mellett helyezték örök nyugalomra.
2023. január 19. csütörtök

A román–magyar párbeszéd elmúlt évtizedeinek áttekintése

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Reconstructio Egyesület közös szervezésében Sepsiszentgyörgyön, 2022. november 25-én megtartott román–magyar konferencián, amely A kürtőskalácstól a normalitásig címet viselte, Tőkés László, az EMNT elnöke mondott nyitóbeszédet. Ez olvasható alább.
2023. január 19. csütörtök

Királyhágómelléki evangéliumi üzenet – az új esztendőben

Az ateista és nacionalista kommunista diktatúra idején óriási lelkiismereti tehertételt jelentett Anyaszentegyházunk számára, hogy Isten ügyének szolgálata helyett és mellett a totalitárius hatalmat kellett kiszolgálnia.
2023. január 13. péntek

Tőkés László: „A félelem rossz tanácsadó”

„Évkezdő összetartás” helyszíne volt január 11-én az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének nagyváradi hivatala, ahol Tőkés László előbb közvetlen munkatársaival tartott helyzetértékelő és jövőfürkésző megbeszélést, amit a váradi demokráciaközpontban dolgozókkal és más külmunkatársakkal kibővült körben folytatott eszmecsere követett.
2023. január 4. szerda

Duray Miklós, a külhoni kisebbségi jogvédelem és a magyar nemzetpolitika nagy alakja

„Boldogok, akik háborúságot szenvednek az igazságért, mert övék a mennyeknek országa” (Mt 5,10).
2023. január 4. szerda

Újévi rendezvény: Petőfitől Petőfiig

A közmegegyezéssé szilárdult irodalomtörténeti adalék szerint Petőfi Sándor, a magyar irodalom óriása, a nemzet költője 1823. január 1-jén, azaz éppen kétszáz éve született meg Kiskőrösön. (Mind az időpont, mind a helyszín vitatott, a szakirodalom egy része a szomszédos Szabadszállást tartja szülőhelyének, születését pedig 1822. decemberének valamelyik utolsó napjára teszi, de csak annyit sikerült mindmáig dokumentálni, hogy 1823. január 1-jén keresztelték meg és anyakönyvezték Kiskőrösön Petrovics Alexander néven.)

összesen: 2008 db | 10 db/oldal

első vissza 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010