hírek

2023. május 17. szerda

Az idei johannita lovagi napokról

Május 12–14. között tartották meg Debrecenben a Johannita Lovagrend Magyar Tagozatának Lovagi Napjait, amelyekre évi rendszerességgel kerítenek sort, változó helyszínekkel. Húsz év után ismét Debrecen adott otthont az eseménynek, amelyen részt vett Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is, aki éppen harminc éve tagja az egyetlen protestáns lovagrendnek.
2023. május 15. hétfő

Egyetemi napot tartottak a PKE-n

Május 11-én rendezték meg Nagyváradon a Partiumi Keresztény Egyetem napját. Mint ismert, a PKE Erdély első akkreditált (2008) magyar nyelvű egyeteme, az 1990-ben létrehozott Sulyok István Református Főiskola utóda.
2023. május 10. szerda

Domonkos László könyvének bemutatójáról

A szerző, akinek tavalyi, tényfeltáró moldvai utazását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta, e hét elején Kolozsváron és Nagyváradon személyesen beszélt csángóföldi élményeiről a közönségnek: május 8-án a magyar főkonzulátus rendezvénytermében, 9-én a Lorántffy-központban.
2023. május 8. hétfő

Átadták az Academia Humana Alapítvány idei díjait

A nagyváradi születésű világhírű szobrászművész, Wagner Nándor (1922–1997) szellemi örökségét ápoló és tovább örökítő Academia Humana Alapítvány minden évben kiosztja az alkotó özvegye, néhai Wagner Chiyo által alapított Wagner Nándor-díjat. Az alkotói pályázaton a Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészeti szakos diákjai jelentkezhettek 2023-ban is, mégpedig grafikai munkákkal, a „Petőfi 200 – családi és megzenésített versek” témakörben.
2023. április 25. kedd

Tőkés László Kárpátalján járt

2023. április 22-én Tőkés László az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács képviseletében részt vett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség 33. tisztújító közgyűlésén.
2023. április 20. csütörtök

A Duray-emlékkonferenciáról

Duray Miklós üzenete a világ magyarságának címmel tartottak emlékkonferenciát 2023. április 20-án a magyar fővárosban, az Országház főrendházi üléstermében, a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Ludovika) szervezésében. A budapesti konferencia egyik meghívottja és előadója Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke volt, aki a határon túli magyar vezetők megemlékezései rendjén mondotta el az alábbi beszédet.
2023. április 8. szombat

Húsvéti üzenet

2023. április 8. szombat

Búcsú Kékessy Dezsőtől

Április 7-én délután a budapesti Szilágyi Dezső téri református templomban tartották meg a március 9-én 85 éves korában elhunyt dr. Kékessy Dezső, Magyarország volt párizsi nagykövete, a Johannita Rend korábbi kommendátora gyászszertartását. Ma, szombaton délben szűk családi körben helyezték földi porait örök nyugalomra Tiszafüreden.
2023. április 8. szombat

Búcsú Répás Zsuzsannától

Április 5-én református szertartás szerint búcsúztatták el és helyezték örök nyugalomra Répás Zsuzsannát Budapesten, a Farkasréti temetőben.
2023. április 4. kedd

Születésnapi köszöntés

Tőkés László 71. születésnapja alkalmából Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter áprilisi 1-jén levélben köszöntötte az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökét.

összesen: 2022 db | 10 db/oldal

első vissza 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010