hírek

2016. december 13. kedd

Tőkés László: Romániai és szerbiai magyar vezetőknek nincs keresnivalójuk elcsatolásunk ünnepén

Szerbia nem lehet az EU része, amíg kisebbségellenes állóháborút folytat – erről Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke beszélt a DélHír szabadkai hírportálnak adott interjújában.
2016. december 12. hétfő

Tőkés László a rendszerváltozás folytatása reményében szavazott

Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke román állampolgárként és nagyváradi lakosként a bejelentett állandó lakhelye szerinti szavazókörben adta le voksát december 11-én, a romániai törvényhozási választások rendjén, a váradolaszi református templomban általa végzett igehirdetési szolgálatot követően.
2016. december 12. hétfő

Köszöntötték a 25 éves RMPSZ-t

Az idén 25 éves Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségét köszöntötték december 10-én a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Református Kollégiumban. Az ünnepségen Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke üzenetét Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke tolmácsolta.
2016. december 8. csütörtök

Gulag-emléknapot tartottak Nagyváradon

Magyarország kormánya a 2015. évet a hetven évvel ezelőtt a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévévé nyilvánította, majd a Gulag-emlékévet 2017. február 25-ig meghosszabbította. Ennek kapcsán számos rendezvény került és kerül megszervezésre szerte a Kárpát-medencében.
2016. december 7. szerda

Nem ígérnek pozitív változásokat a romániai parlamenti választások

Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke a küszöbön álló romániai parlamenti választások tárgyában tartott sajtótájékoztatót a nagyváradi EP-irodában december 7-én.
2016. december 6. kedd

Tarthatatlan az emberjogi helyzet Tibetben

Az Európai Parlament képviselőcsoporti ülésekre szánt munkahetének tegnapi kezdőnapján néppárti, szocialista, liberális és zöld frakciókhoz tartozó képviselők közös szervezésében került sor arra a filmvetítésre, mely a tibeti nép tarthatatlan helyzetének a bemutatásával kíván hozzájárulni a jogfosztott állapotok megszüntetéséhez és a kínai elnyomás alóli felszabadításukhoz.
2016. december 5. hétfő

A második adventi gyertya meggyújtása a Vörösmarty téren

A magyar főváros legnagyobb vásárán, a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásáron 160 kulturális és családi program várja a közönséget november 11. és január 1. között a Vörösmarty téren. Az Európa tíz legszebb vására között jegyzett rendezvény évente 3-400 ezer turistát vonz, jellegzetessége a kézműves és gasztronómiai termékek gazdag kínálata.
2016. december 1. csütörtök

Tőkés László a MÁÉRT-en: „Az RMDSZ nem a megoldás, hanem az erdélyi magyarság zsákutcás helyzetének legfőbb okozója”

Budapesten ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT). A XV. alkalommal megrendezett tanácskozást Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg, aki köszönetet mondott a határon túli magyar vezetőknek, hogy az elmúlt években „az ellenszél ellenére” is „bátran és tiszta szívvel” kiálltak a magyar kormány politikája mellett.
2016. november 29. kedd

Veszélyben a kisebbségi nyelvhasználat Ukrajnában

Az Európai Parlament Külügyi Bizottságának ma délelőtti rendes ülésén – egyebek mellett – szavazásra került sor az Európai Unió és Kanada közötti Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodás (CETA) tárgyában, valamint az ENSZ magas beosztású képviselőinek részvételével vitatták meg a mélyülő válság jellemezte szíriai helyzetet.
2016. november 23. szerda

A szíriai helyzetről az Európai Parlamentben

Röviddel azután, hogy az Európai Parlament a lesújtó iraki helyzettel kapcsolatban fogadott el válságkezelő határozatot, ezen a héten a strasbourgi törvényhozás a hasonlóképpen drámai szíriai háború kérdésében tartotta szükségesnek sürgősen fellépni.

összesen: 1385 db | 10 db/oldal

első vissza 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010