hírek

2017. március 23. csütörtök

Együttes erővel az emberi jogokért és a totalitarizmusok ellen

2017. március 22-én az Európai Parlament Emberi Jogok Albizottsága (DROI) a Kínai Népköztársaság legnyugatibb és legnagyobb tartományában, a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen tapasztalható emberjogi helyzetről tartott közmeghallgatást.
2017. március 23. csütörtök

Mind Magyarország, mind az erdélyi magyarság visszautasítja az álcivil szervezetek illetéktelen és ártalmas ügyködését

Az Európai Parlament Emberi Jogi Albizottsága (DROI) 2017. március 22-i ülése kiemelt módon foglalkozott az ún. harmadik országokban működő civil szervezetek helyzetével.
2017. március 16. csütörtök

„Megőrizzük és megvédjük szülőföldünket, jogainkat és szabadságunkat!”

1848-49 élő öröksége arra indít bennünket, hogy ne hátráljunk meg! Arra, hogy ne hagyjuk el szülőhazánkat, ne adjuk fel jussunkat, és ne idegen betolakodóknak adjuk át hűlt helyünket, hanem megőrizzük és megvédjük szülőföldünket, jogainkat és szabadságunkat – jelentette ki Tőkés László európai parlamenti képviselő, volt királyhágómelléki református püspök a március 15-i ünnepségen a szegedi Várkertben, a Móra Ferenc Múzeum előtti szónoki pulpitusról.
2017. március 13. hétfő

Megjelent a Transylvanian Monitor friss száma

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kisebbségi és emberi jogi figyelőszolgálatának időszakos kiadványa, a Transylvanian Monitor legújabb száma a 2014–2016 közötti romániai magyarellenes megnyilvánulásokról nyújt át egy keresztmetszetet a sajtóban megjelent információk alapján.
2017. március 13. hétfő

Ciánszennyezés és korrupció

A 17 évvel ezelőtt történt tiszai cianidszennyezés kapcsán tartottak március 11-én konferenciát Szatmárnémetiben. Mint elhangzott, a szervezők – az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szatmári szervezete és a Négy Folyó Egyesület – célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet a természetvédelem fontosságára.
2017. március 13. hétfő

A döntés joga megilleti az erdélyi magyar közösséget

A Marosvásárhelyen megszervezett Székely Szabadság Napja után másnap, március 11-én Kolozsváron tartottak sajtótájékoztatót a megemlékezés és felvonulás szervezői, valamint külföldi meghívottaik.
2017. március 13. hétfő

Tőkés László: „A székely vértanúk áldozata bátorságra és cselekvésre kötelez bennünket!”

Marosvásárhelyen ismételten megszervezték március 10-én a Székely Szabadság Napját. Az eseményen, melyen a székely hősök emléke előtt tisztelegnek, s ahol az erdélyi magyarság évről évre kifejezi jogos autonómiaigényét, felszólalt Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.
2017. március 9. csütörtök

Tájékoztatták az EP-elnök kisebbségi tanácsadóját

A magyar néppárti delegáció és a határon túli magyar nemzeti közösségeket képviselő európai parlamenti képviselők március 2-án találkoztak Markus Warasinnal, az Európai Parlament új elnökének kisebbségügyi tanácsadójával.
2017. március 2. csütörtök

Tiltakozás a marosvásárhelyi római katolikus gimnáziumot sújtó kisebbségellenes diszkrimináció és hatalmi visszaélés ellenk

A magyarellenes elnyomás bevált eszközének bizonyul Romániában az igazságszolgáltatás. Példa rá a magyar szimbólumok és feliratok elleni bírói ítéletek sokasága, magyar közéleti szereplők gyakran alaptalan meghurcolása, vagy a magyar és egyházi tulajdonok jogi úton való elbitorlása.
2017. február 26. vasárnap

A kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott nagyváradi rendezvényről

Az előző évekhez hasonlóan idén is megemlékezést szervezett Tőkés László európai képviselő nagyváradi parlamenti irodája és a bihari Magyar Polgári Egyesület a kommunizmus áldozatainak emléknapján, február 25-én.

összesen: 1421 db | 10 db/oldal

első vissza 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010