hírek

2016. november 22. kedd

Romániának szembe kell néznie saját titkosszolgálati és forradalmi múltjával

November 19-én este a Realitatea nevű bukaresti kereskedelmi televízióban Octavian Hoandră vezényletével valóságos Securitate–SRI (Serviciul Român de Informaţii – Román Hírszerző Szolgálat) kerekasztalnak lehettünk tanúi, többek mellett Radu Tinu, a kommunista politikai rendőrség, a Securitate volt Temes megyei helyettes vezetőjének, valamint Costin Georgescunak, a SRI volt vezérigazgatójának részvételével.
2016. november 21. hétfő

A szabadság éve Nagyváradon

Ezzel a címmel rendeztek konferenciát november 19-én Nagyváradon az 1956-os forradalomról és a forradalom hatására a Partiumban és Nagyváradon alakult csoportokról, a kirakatperekről, az ismert és kevésbé ismert elítéltekről.
2016. november 20. vasárnap

Román-magyar szakmai konferenciát tartottak Kolozsváron

Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely és Brassó után idén Kolozsváron is megszervezte az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Reconstructio Egyesület az immár hagyományosnak számító román-magyar szakmai konferenciát, mégpedig november 18-án.
2016. november 20. vasárnap

Kolozsváron ülésezett az EMNT Választmánya

Péntek délelőtt Kolozsváron tartotta soron következő választmányi ülését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács. Az értekezleten – amelyen jelen volt Tőkés László, az EMNT elnöke, az Országos Elnökség tagjai, valamint a megyei és széki elnökök – áttekintették az elmúlt időszak főbb eseményeit, valamint meghatározták a szervezet következő időszakra vonatkozó cselekvési tervét.
2016. november 17. csütörtök

„Nyilvánvalóan korrupt jelöltekre szavazni senki sem kényszeríthet bennünket”

November 17-i sajtótájékoztatóján Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke elsőként az 1987-es brassói antikommunista demonstrációt idézte föl annak évfordulóján, mondván: „A brassói munkáslázadás mostani és a temesvári népfelkelés küszöbön álló évfordulója az országos választások közeledtén szembenézésre késztet múltunkkal és jelenünkkel.”
2016. november 16. szerda

A krími tatárok helyzetét rendezni kell!

A krími tatárok helyzetére és sorsára vonatkozó európai parlamenti sürgősségi határozatok nyomon követésével foglalkozott 2016. november 9-i ülésén az Emberi Jogi Albizottság (DROI). Az ukrajnai válság egyik legsúlyosabb következményeként tartjuk számon a Krím-félsziget Oroszországhoz való csatlakozását, ami tovább súlyosbította az ott élő őshonos tatár közösség amúgy is tragikus helyzetét.
2016. november 15. kedd

Prioritások az emberi jogok érvényesítése terén

Az Európai Parlament néppárti frakciójának külügyi munkacsoportja november 15-én Stavros Lambrinidis volt EP-alelnököt, az Európai Unió emberi jogokért felelős különleges képviselőjét látta vendégül, és folytatott vele eszmecserét.
2016. november 11. péntek

Isten hűséges szolgája – Brüsszeli konferencia Márton Áron életéről

Az európai törvényhozás brüsszeli székhelyén 2016. november 9-én rendezték meg a Márton Áron (1896–1980) erdélyi római katolikus püspök életéről és hitvallásáról szóló konferenciát Isten hűséges szolgája címmel, Tőkés László erdélyi képviselő irodájának szervezésében.
2016. november 9. szerda

Lefolytatták a Tőkés László román érdemrendje visszavonása ellen indított pert

Letárgyalták a Bukaresti Ítélőtáblán kedden azt a közigazgatási pert, amelyben Tőkés László püspök, európai parlamenti képviselő a román állami kitüntetését visszavonó elnöki rendelet megsemmisítését kérte – tájékoztatta az MTI-t kedden Kincses Előd, az EP-képviselő ügyvédje.
2016. november 8. kedd

Kurucz Imre jubileumi kiállításának megnyitóján

Jubileumi kiállítás nyílt hétfőn este Berettyóújfaluban, a Nadányi Zoltán Művelődési Központ Bihar Vármegye Képgalériájában a 70 éves Kurucz Imre szobrászművész alkotásaiból.

összesen: 1375 db | 10 db/oldal

első vissza 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010