hírek

2018. február 2. péntek

Bár baj esetére nincsenek pénzügyi garanciák, az Európai Bizottság szerint nem veszélyes a felsőcsertési bányanyitás

Hölvényi György és Tőkés László néppárti EP-képviselők közösen feltett, írásbeli választ igénylő kérdésükkel az Eldorado Gold Corporation kanadai társaság felsőcsertési (Certejul de Sus, Románia) bányászati projektjének környezetvédelmi kockázatai felől érdeklődtek az Európai Bizottságnál 2017 novemberében.
2018. január 25. csütörtök

Találkozás a száműzött Tibeti Közigazgatás vezetőjével

Az Európai Parlament szakbizottsági munkahete keretében január 24-én az Emberi Jogi Albizottság (DROI) – többek között – Tibet ügyét tűzte napirendjére.
2018. január 24. szerda

Keresztény nevelés és társadalmi szolgálat Európában

2018. január 23-án az Európai Parlament brüsszeli székhelyén Tőkés László EP-képviselő azon a kerekasztal-megbeszélésen tartott beszédet, amelyet holland konzervatív képviselőtársa, Bastiaan Belder szervezett az európai keresztény oktatás, illetve a kereszténység társadalmi szerepe tárgyában.
2018. január 24. szerda

A tordai vallásbéke üzenete Brüsszelben

A Magyar Unitárius Egyházzal együttműködve és annak felkérésére Brüsszelben, az európai parlament székhelyén rendeztek konferenciát és nyitottak tárlatot Sógor Csaba, Tőkés László és Winkler Gyula EP-képviselők.
2018. január 18. csütörtök

Kínában romlott az emberi jogok helyzete

Az új év első plenáris ülésszakán, január 18-án az Európai Parlament sürgősségi eljárásban fogadott el határozatot a kínai emberi jogi helyzet tárgyában, pontosabban Vu Gan, Hszie Jang, Li Ming-cse, Tasi Vangcsuk és Csöki tibeti bebörtönzött szerzetes védelmében.
2018. január 17. szerda

NYÍLT VÁLASZ EGY ÖVÖN ALULI ÜTÉSRE

Tőkés László EP-képviselőnek kedden Strasbourgban elhangzott napirend előtti felszólalása (amiről az este adtunk ki közleményt) elvtelen ellentámadásra késztette Maria Grapini román EP-képviselőt, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége az Európai Parlamentben nevű képviselőcsoport tagját, amelyre erdélyi képviselőnknek már nem nyílt lehetősége a plénumban reagálni, ezért Nyílt levélben volt kénytelen helyükre tenni a dolgokat.
2018. január 17. szerda

Felszólalás az erdélyi toleranciáról és a romániai gyűlöletbeszédről

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén Tőkés László napirend előtti felszólalásában emlékezett meg a tordai vallásbéke 450. évfordulójáról, amely a XVI. századbeli Erdélyi fejedelemséget világelsővé tette a lelkiismereti és vallásszabadság elismerése, valamint a vallási tolerancia terén, és törvénybe iktatásával mintegy megelőlegezte ezeknek az alapvető európai értékké válását.
2018. január 14. vasárnap

A magyar nemzeti összetartozás és önrendelkezés jegyében teljen el a 2018-as év

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület által Tőkés László püspöksége idején meghonosított hagyomány jegyében ez év elején is megrendezték Nagyváradon az újévköszöntő ünnepélyt.
2018. január 12. péntek

Tiltakozás

Negyed századdal a Kolozsvári Nyilatkozat elfogadása után, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács hathatós közreműködésével, a romániai magyar pártok az időszerűség jegyében fogalmazták meg közös álláspontjukat az erdélyi magyar, illetve a székely autonómia kérdésében.
2018. január 8. hétfő

2018 legyen a magyar nemzeti önrendelkezés éve!

Idei első sajtótájékoztatóján Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke kijelentette: „A 28 éve elkezdődött demokratikus rendszerváltozást folytatni kell ebben az új évben!”

összesen: 1548 db | 10 db/oldal

első vissza 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010