hírek

2016. november 6. vasárnap

Tőkés László közéleti tevékenységéből

A hatvan évvel ezelőtt, 1956 októberében, Budapesten békés tüntetéssel kezdődött, majd az egész országra kiterjedő forradalmat és annak erdélyi, illetve romániai vonatkozásait eleveníti fel a Kincses Kolozsvár Egyesület október 12. és november 21. között zajló, összesen 36 programja, csatlakozva a magyar kormány által meghirdetett Magyar Szabadság Évéhez.
2016. november 3. csütörtök

„Egy szolga sem szolgálhat két úrnak”

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, európai parlamenti képviselő sajtótájékoztatót tartott nagyváradi parlamenti irodájában a lezajlott egyházkerületi és a közelgő törvényhozási választások tárgyában.
2016. október 31. hétfő

Szerbia az európai csatlakozás folyamatában

2016. október 27-én, az Európai Parlament strasbourgi ülésszakának hetében tartotta soron következő ülését a kisebbségi frakcióközi csoport (az ún. intergroup) Gál Kinga és Nils Torvalds társelnökök irányításával.
2016. október 28. péntek

Petíciókkal az erdélyi és felvidéki jogsértések ellen

Október 28-án délben sajtótájékoztató helyszíne volt Tőkés László európai parlamenti képviselő budapesti irodája. Nemes Csaba irodavezető üdvözölte a megjelenteket, majd átadta a szót a két előterjesztőnek, Tőkés Lászlónak, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének és Lomnici Zoltánnak, az Emberi Méltóság Tanácsa elnökének.
2016. október 27. csütörtök

Legfőbb cél: az iraki kereszténység megmentése

Az iraki kormányerők és a kurd pesmerga milíciák, Washington és szövetségesei légi támogatásával, mintegy tíz napja indították el közös offenzívájukat Észak-Irak és legfontosabb városa, Moszul felszabadítása végett, az Iszlám Állam uralma alól.
2016. október 24. hétfő

Tőkés László átvette a Magyar Becsület Rendet az Országházban

Október 23-án, az 1956-os magyar forradalom 60. évfordulóján állami díszünnepséget rendeztek Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren, ahol Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke mondott ünnepi beszédet. A kormányfő külön köszöntötte a „nemzet főterén” az ünnepség díszvendégét, Andrzej Duda lengyel államfőt, de a meghívott vendégek között ott volt Tőkés László püspök, az Európai Parlament tagja is, aki a Fidesz-KDNP nemzeti listáján Erdélyt képviseli az Európai Unió törvényhozásában.
2016. október 23. vasárnap

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Csömörön

2016. október 21-én ünnepi megemlékezést tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója előtt két nappal a csömöri (Pest megye) Gloria Victis Emlékműnél. Az ünnepséget Csömör Nagyközség Önkormányzata – amelyet Fábri István polgármester képviselt –, a Gloria Victis Közhasznú Alapítvány és a helyi Petőfi Sándor Művelődési Ház közösen szervezte.
2016. október 21. péntek

Az EU aggódik a kínai emberjogi helyzet miatt, de…

Tőkés László magyar és Cristian Dan Preda román néppárti képviselők írásbeli választ igénylő kérdést nyújtottak be 2016. május 12-én a Kínában idén tavasszal elfogadott NGO-törvényről az Európai Bizottsághoz, illetve az Unió külügyi szolgálatához a következő tartalommal: „2016. április 28-án Kína elfogadta a külföldi nem kormányzati szervezetek Kínában folytatott tevékenységének igazgatásáról szóló (NGO-törvényként is ismert), rendkívül vitatott jogszabályát.
2016. október 21. péntek

Nagyváradi főhajtás a „kevéssé ismert hősök” előtt

„Az, hogy ma szabadságban, függetlenségben, demokráciában élhetünk, nemzetünk megannyi kevéssé ismert hősének köszönhető” – fogalmazott Áder János magyar köztársasági elnök az 1956-os emlékév megnyitóján.
2016. október 20. csütörtök

Brüsszeli konferencia Európa „elrablásáról”

2016. október 19-én, az Európai Parlament Yehudi Menuhin csarnokában, Sandra Kalniete európai parlamenti alelnök, volt lett külügyminiszter szervezésében, jeles szakelőadók részvételével került sor az Európa elrablása akkor és most című rangos konferenciára.

összesen: 1365 db | 10 db/oldal

első vissza 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010