hírek

2022. október 31. hétfő

A Földesen lezajlott X. Kárpát-medencei Vőfélytalálkozóról

A Hajdú-Bihar megyei Földes nagyközség immár tizedik alkalommal adott otthont október 28–30. között a Kárpát-medencei vőfélytalálkozónak, amelyen több mint száz vőfély mintegy száz régi magyar településről érkezve idézte fel a magyarság lakodalmi szokásait. Az érdeklődők részt vehettek bivalytinósütésen, hagyományos lakodalmi sütemények és kellékek vásárán, de voltak kézműves-foglalkozások gyermekeknek, előadások, énektanítás és filmvetítés is. Az esemény egyik különleges momentuma a kemenceavatás volt.
2022. október 29. szombat

Az EMNT kiáll a Kolozsvári Nyilatkozatban foglaltak mellett

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Országos Elnöksége a Kolozsvári Nyilatkozatban foglaltak semmit nem vesztettek aktualitásukból! címmel adott ma ki egy nyilatkozatot Erdély fővárosában. Alább olvasható.
2022. október 29. szombat

A zilahi könyvbemutatóról

Október 24-én a zilahi református nagytemplom kistermében mutatták be az Isten szeretetében, Erdély ölelésében – Tőkés László 70 című könyvet az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében.
2022. október 29. szombat

OKTÓBER 23-A ÉVFORDULÓJÁN – Tőkés László ünnepi beszéde a nagyváradi megemlékezésen

A magyar vértanúk októberi évadján: 6-án az aradi tizenháromra emlékeztünk, ma, 23-án az ’56-os forradalom és szabadságharc évfordulóját ünnepeljük, holnap, 24-én Szacsvay Imre mártíriumának lesz az évfordulója. Két gyásznap között egy ünnepnap.
2022. október 29. szombat

Fáklyásmenettel emlékeztek 1956 hőseire Nagyváradon

Nagyváradon fáklyás felvonulással emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján. A Partium fővárosának központjában, a Szent László-templom mellett gyűltek össze az emlékezők, ahol a diákság képviselő idézték fel a forradalom kitörésének pillanatait. Ezt követően fáklyákkal vonultak a városközponttól a Partiumi Keresztény Egyetemig, ahol Tőkés László a nemrég elhunyt Wittner Máriáról is megemlékezett.
2022. október 28. péntek

Autonómia: egyetlen esélyünk a túlélésre és a felemelkedésre

Az 1988 novemberében Budapesten megalakult Erdélyi Szövetség gondozásában jelent meg nemrég A svájci Jura kanton autonómiája, harca önrendelkezéséért című, eredetileg francia nyelven kiadott kötet. A magyar nyelvű kiadás nagyváradi bemutatójára október 19-én kerítettek sort a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Polgári Egyesület közös szervezésében.
2022. október 17. hétfő

Minden eszközzel védi Iohannist a román mélyállam

A bukaresti táblabíróság másodjára is elutasította Tőkés László keresetét, amelyben a román állami kitüntetését visszavonó elnöki rendelet megsemmisítését kérte – derült ki az ítélet kivonatából, melyet a táblabíróság honlapján tettek közzé ma.
2022. október 17. hétfő

Polgári műhelytábor előzte meg a marosvécsi kastélynapot

Pénteken és szombaton az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt tisztségviselői és munkatársai a marosvécsi Kemény-kastélyban tartották meg műhelytáborukat, mely nemcsak – a járvány utáni – újbóli találkozás lehetőségét és a jövőbeli feladatok megvitatását kínálta, de egybeesett az V. Marosvécsi Kastélynappal, valamint a kastélykertben található, felújított Helikon-asztal ünnepélyes átadásával is.
2022. október 16. vasárnap

Örök nyugalomra helyezték Wittner Máriát

Október 14-én végső nyugalomra helyezték Wittner Mária 1956-os szabadságharcost a dunakeszi temetőben. A Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével, Szent István-díjjal, az Emberi Méltóságért díjjal kitüntetett volt fideszes országgyűlési képviselő, Dunakeszi, Csepel és Józsefváros díszpolgára életének 86. évében, szeptember 14-én hunyt el.
2022. október 12. szerda

Látogatás a PKED nagytarnai gólyatáborában

Az idei egyetemi tanévnyitót megelőzően, 2022. szeptember 28. és október 1. között rendezték meg a Szatmár megyei Nagytarnán, a román–ukrán határ mellett a Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezetének (PKED) gólyatáborát. Ezen a PKE 50 elsőéves hallgatója és 19 felsőbb éves szervező vett részt.

összesen: 2013 db | 10 db/oldal

első vissza 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010