hírek

2022. július 7. csütörtök

Búcsú Földváry Attilától

2022. június 28-án elhunyt dr. Földváry Attila, a Temesvári Műszaki Egyetem Gazdálkodástudományi Tanszékének, illetve Termelési és Közlekedésgazdálkodási Karának nyugalmazott docense.
2022. július 7. csütörtök

Ülésezett az EMNT elnöksége

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöksége július 4-én, hétfőn ülésezett Kolozsváron, a szervezet székházában.
2022. július 5. kedd

Zenei önazonosságunk megőrzésének szolgálatában

A Partiumi Keresztény Egyetem életében rendkívüli eseménynek számít Kacsoh Pongrác János vitéz című daljátékának az első- és másodéves magánének szakos hallgatók általi bemutatása.
2022. június 29. szerda

Újabb Tőkés-könyv került be a MEK-be

A Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) a legnagyobb múltú magyar, nyilvános, online digitális könyvtári gyűjtemény. Az elektronikus könyvtár 1994–95-ben jött létre. 1999 szeptemberétől a magyar nemzeti bibliotéka, az Országos Széchényi Könyvtár keretei között működik. Tevékenységét ugyanakkor ugyanezen évtől egy közhasznú egyesület is segíti.
2022. június 22. szerda

Zajlik Váradon a X. Szent László Napok fesztivál

Nagyváradon június 20-án este hivatalosan is megnyitották a hét végéig tartó Szent László Napok kulturális fesztivált, amelyet tizedik alkalommal szervez meg a helyi Szent László Egyesület a partnereivel együtt.
2022. június 18. szombat

AZ IGAZSÁG ÖSVÉNYÉN

Bodó Barna interjúja TŐKÉS LÁSZLÓVAL
2022. június 17. péntek

Újabb segélyszállítmányt vitt Kárpátaljára az EMNT

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Tőkés László állt annak a kis csapatnak az élén, amelyik június 16-án segélyszállítmányt vitt Kárpátaljára. Az erdélyi és partiumi magyarság által összegyűjtött, tartós élelmiszerekből és higiéniai szerekből álló újabb segélyszállítmányt a Kárpátaljai Református Egyházkerület vezetőinek és Beregszász polgármesterének jelenlétében az egyházkerület beregszászi Diakóniai Központjában rakták le.
2022. június 13. hétfő

Megérkezés a Kalota partjára

Ady Endre egész alakos szobrát, a Pro Universitate Partium Alapítvány adományát avatták fel június 11-én Kalotaszentkirály-Zentelkén, a költő nevét 2003 óta viselő helyi általános iskola udvarán.
2022. június 8. szerda

Temesváron mutatták be a Trianon 100 konferenciák anyagát tartalmazó kiadványt

Tudatos helyszín- és dátumválasztással Temesváron mutatták be a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) által a 2018 és 2019 évek folyamán hat helyszínen nagy érdeklődés mellett megszervezett hét „Trianon 100” konferencia szinte teljes nyomtatott anyagát. A versailles-i békediktátum aláírásának évfordulójához, a magyar nemzeti egység napjához, valamint a temesvári Magyar Ház újraavatásához illesztették a pünkösdvasárnapi eseményt június 5-én.
2022. június 7. kedd

Alkalmi beszéd Trianon évfordulóján, a nemzeti összetartozás napján

Kétarcú ez az évforduló, egyik szemem sír, a másik nevet. Gyásznapnak kell tartanunk az 1920. június 4-én ránk kényszerített trianoni békediktátum évfordulóját, éppen ezért az összetartozás öröme alig tudja oldani a gyász mélységét és fájdalmát. Nem „tévedés” volt Trianon, hanem egy nemzetgyilkossággal felérő országcsonkítás.

összesen: 2019 db | 10 db/oldal

első vissza 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010