hírek

2022. június 7. kedd

Csak egy szerény válasz a nemzeti tragédiára

A trianoni békediktátum aláírásának százkettedik évfordulóján, június 4-én koszorúzással egybekötött megemlékezést szervezett az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nagyváradi szervezete, a Partiumi Keresztény Egyetem belső udvarán található emléktáblánál. Tőkés László szerint az évfordulónak a „nemzeti összetartozás napjává” való nyilvánítása egy szerény válasz próbál lenni a trianoni tragédiára.
2022. június 6. hétfő

TŐKÉS LÁSZLÓ LEZAJLOTT ÜNNEPI PROGRAMJAIRÓL

Az alábbiakban rövid összegzés olvasható a június első hétvégéjén történt eseményekről.
2022. június 4. szombat

Nagyváradon állomásozott az Össznemzeti zarándokvonat

Nagy és boldog tömeg várta péntek délelőtt Nagyváradon az Össznemzeti zarándokvonatot, amely megyeszékhelyünkre már két, összekapcsolt szerelvényként érkezett. A Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors ablakaiból magyar és székely zászlók tömkelege lobogott. Ehhez hasonlóan a peronon ünneplő embersereg is zászlókat lengetett, és énekkel várta a zarándokokat.
2022. május 26. csütörtök

Erdélyben adták át a Vasvári-díjakat

Közel három év után végre személyesen is átvehette a Vasvári Pál-díjat Beke István és Szőcs Zoltán, akik a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjaiként Székelyföld autonómiájáért küzdve kerültek a bukaresti titkosszolgálatok látókörébe, s akiket hajmeresztő vádakkal illettek 2015 telén, majd pedig hosszadalmas politikai koncepciós eljárás nyomán öt-öt év börtönbüntetésre ítéltek, ami azok le is ültek.
2022. május 24. kedd

A Református Egység Napjáról

„Krisztus a jövő, együtt követjük őt.” Így hangzott a 2009. május 22-én rendezett egységnap jelmondata. Aznap mondták ki a Kárpát-medencei magyar református részegyházak alkotmányjogi egységét. Azóta a reformátusok évről évre megünneplik az összetartozásukat.
2022. május 20. péntek

Közelmúltbeli közéleti tevékenységek

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács május 7-én újraválasztott elnöke, Tőkés László a sepsiszentgyörgyi küldöttgyűlést követő héten, május 12-én Budapesten vett részt a Partiumi Egyetem Alapítvány kuratóriumának ülésén, az Andrássy úti elnöki EMNT-irodában.
2022. május 20. péntek

Az új magyar köztársasági elnök beiktatása

2022. május 14-én Budapesten beiktatták hivatalába a Magyar Köztársaság a hatodik elnökét, Novák Katalint, akit március 10-én választott meg köztársasági elnöknek az Országgyűlés. Beiktatása előtt ökumenikus istentiszteletet tartottak a Kálvin téri református templomban, amelyen egyházi vezetők megáldották Magyarország új köztársasági elnökét.
2022. május 20. péntek

Kis körút Udvarhelyszéken

Május 8-án, vasárnap Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szombaton újraválasztott elnöke az ügyvezető elnök, Sándor Krisztina társaságában részt vett az idén negyvenéves Szentegyházi Gyermekfilharmónia jubileumi ünnepségén.
2022. május 17. kedd

Az EMNT Küldöttgyűlésének zárónyilatkozata

Mi, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) 2022. május 7-én Sepsiszentgyörgyön megtartott Küldöttgyűlésének résztvevői, erdélyi magyar közösségünk jövője iránt érzett felelősségtudattal, nemzeti közösségünk és önrendelkezési harcunk iránti elköteleződéssel, kinyilvánítjuk:
2022. május 17. kedd

NEMZETI ÖSSZEFOGÁSSAL – AZ AUTONÓMIÁÉRT

Elnöki beszámoló és programbeszéd az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Küldöttgyűlésén, elhangzott Sepsiszentgyörgyön, 2022. május 7-én.

összesen: 2019 db | 10 db/oldal

első vissza 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010