hírek

2022. december 6. kedd

Tőkés László gyújtotta meg a második gyertyát

Fellobbant a második adventi gyertyalángja vasárnap délután a nagyváradi a Szent László-templom mellett a Szent László Egyesület, valamint a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) által felállított adventi koszorún. Az eseményre sok helybéli látogatott ki.
2022. december 3. szombat

NYILATKOZAT Románia 2022. december 1-i nemzeti ünnepe alkalmából

A szélsőségesen soviniszta és magyargyűlölő Nemzet Útja (Calea Neamului) szervezet elnöke, Mihail Tȃrnoveanu ünnepi felvonulást hirdetett meg Románia nemzeti ünnepe alkalmából, december 1-ére, Kézdivásárhelyre.
2022. december 3. szombat

A román–magyar párbeszéd legnagyobb gyengéje, hogy nem akarnak szóba állni velünk

Tizedik alkalommal szervezte meg november 25-én hagyományos román–magyar konferenciáját az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Reconstructio Egyesület Sepsiszentgyörgyön. A Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében megtartott tanácskozás különlegességét az adta, hogy egy évtizeddel ezelőtt épp Sepsiszentgyörgyről indult útjára a konferenciasorozat, amelynek mostani epizódja A kürtőskalácstól a normalitásig, avagy miről szól(jon) az együttélés? címet viselte, s ami a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósulhatott meg.
2022. december 3. szombat

Az EMNT választmányának sepsiszentgyörgyi üléséről – határozat, állásfoglalás

A Tőkés László elnökölte Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Választmánya november 26-án Sepsiszentgyörgyön ülésezett. Az itt és ekkor elfogadott két dokumentumot, a határozatot és állásfoglalást alább tesszük közzé.
2022. december 3. szombat

Átadták az Europa Nostra-díjat Kolozsváron

Az Európai Bizottság és az Europa Nostra idén júniusban hirdette ki az Európai Unió Kreatív Európa programja által finanszírozott Európai Unió Kulturális Örökség Díj / Europa Nostra Díj 2022-es nyerteseit, immár 20. alkalommal. Európa legrangosabb örökségvédelmi díjaival 18 európai országból 30 kiemelkedő örökségvédelmi teljesítményt ismertek el.
2022. december 3. szombat

Kettős könyvbemutató volt Marosvásárhelyen

Néhai Fodor Imre Tanulságaink kézikönyve, illetve az idén hetvenéves Tőkés László Isten szeretetében, Erdély ölelésében című könyvének marosvásárhelyi bemutatóját november 18-án tartották meg a Deus Providebit Tanulmányi Ház földszinti Szent Mihály-termében. Az eseményről elsőként a Krónika közölt részletesebb beszámolót, az interneten itt olvasható: https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/fodor-imre-az-elarult-polgarmester-csaladi-kronikajat-mutattak-be-marosvasarhelyen. Az alábbiakban Tőkés Lászlónak a könyvbemutatóan elhangzott felszólalását tesszük közzé.
2022. december 3. szombat

Tőkés László részt vett az SZNT tisztújító küldöttgyűlésén

2022. november 12-én Marosvásárhelyen ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Küldöttgyűlése. A testület újabb négy évre szóló elnöki megbízatást adott Izsák Balázsnak, aki 2008 februárja óta áll az SZNT élén.
2022. november 13. vasárnap

Tőkés László kemenceavató beszéde a földesi vőfélytalálkozón

Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Ő szent Fiától, az Úr Jézus Krisztustól, ámen. Isten hozott benneteket kedves Testvéreim, szeretett Gyülekezet! Lóhalálában jöttünk a határon túlról, s amikor kiszálltunk az autóból, jókedv, öröm, muzsika fogadott bennünket. Mondanom sem kell, hogy azonnal itthon éreztük magunkat, feleségemmel és két kisebbik fiammal együtt, akikkel eljöttünk erre az alkalomra.
2022. november 11. péntek

Tőkés László Békéscsaba vendége volt

Az 1989-es romániai forradalom magyar hőse, Tőkés László egykori temesvári lelkipásztor, majd pedig a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke és az Európai Parlament tagja, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alapító elnöke volt a Szeretlek, Békéscsaba! Egyesület által rendezett 184. irodalmi est főszereplője a viharsarki városban, ahol bemutatták a Pro Minoritate Alapítvány gondozásában megjelent jubileumi kiadványt, a Tőkés László 70 – Isten szeretetében, Erdély ölelésében című kötetet.
2022. október 31. hétfő

„Mert minden, aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik”

Szatmárnémeti Szamos-negyedi református egyházközségében 2022. október 30-án tartották a reformációi emlékünnepélyt. A vasárnap délelőtti igehirdetés szolgálatára Tőkés Lászlót, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspökét, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökét hívta meg a lakótelepi egyházközség vezetősége, egyúttal alkalmat teremtve az idén nyáron megjelent jubileumi kötetének a bemutatására is. Megkoszorúzták ez alkalommal a nagy erdélyi református fejedelem, Bethlen Gábor szobrát is a templomkertben.

összesen: 2003 db | 10 db/oldal

első vissza 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010