hírek

2023. március 30. csütörtök

Elbúcsúztatták Ötvös László lelkipásztort, egyháztörténészt, költőt

Dr. Ötvös László 1930. szeptember 16-án született Hajdúnánáson. Nyolcan voltak testvérek, de egyikőjük csecsemőkorban elhunyt. A hét testvér mind megérte a felnőttkort, a 2023-as évet viszont már csak László és Margit köszöntötte.
2023. március 30. csütörtök

Hivatali visszaéléssel vádolják Románia kormányfőtitkárságát a román–magyar szolidaritási egyesület kezdeményezői

Hivatali visszaéléssel, az alapvető emberi jogok, az egyesülési jog és a szólásszabadság megsértésével vádolják Románia kormányfőtitkárságát a „December 15. – A román-magyar szolidaritás napja” Egyesület kezdeményezői, amiért elutasította a bejegyzés előtt álló civil szervezet névválasztását – közölték ma temesvári sajtótájékoztatójukon az alapítók.
2023. március 19. vasárnap

Tőkés László üzent az EMSZ országos küldöttgyűlésének

Székelykeresztúron tartotta meg 2023. március 18-án első országos küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ), az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) fúziója nyomán létrejött és hivatalosan is bejegyzett politikai szervezet.
2023. március 16. csütörtök

Szabadságharcaink csillagútján

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján, március 15-én Székelyudvarhely főterén mondott beszédet az itt megtartott hagyományos ünnepi felvonulás és megemlékezés keretében. A teljes beszéd alább olvasható.
2023. március 12. vasárnap

Tőkés László: „Nem adjuk fel!”

Négy év kihagyás után a Székelyföld autonómiatörekvéseit két évtizede következetesen képviselő Székely Nemzeti Tanács újra megszervezte március 10-én a székely szabadság napját Marosvásárhelyen. A székely vértanúk emlékművénél megtartott megemlékező népgyűlésen meghívottként jelen volt és beszédet mondott – mások mellett – Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is. Felszólalása alább olvasható.
2023. február 22. szerda

Eltemették Kozma Dezsőt

Dr. Kozma Dezső irodalomtörténész, egyetemi tanár, a romániai magyar nyelvű irodalom, kultúra és tudomány egyik kiváló ismerője és művelője február 3-án hunyt el Kolozsváron. A Házsongárdi temetőben helyezték örök nyugalomra február 18-án, a református egyház szertartása szerinti búcsúztatásán számos tisztelője mellett részt vett részt vett Tőkés László, a Pro Universitate Partium Alapítvány elnöke, valamint Tolnay István alelnök is, akinek búcsúbeszédét alább tesszük közzé.
2023. január 25. szerda

Év végi rádióinterjú Tőkés Lászlóval

A Magyar Rádió Határok nélkül című műsora hagyományszerűen készít interjúkat év végén a határon túli magyar közösségek vezetőivel, akik az éppen elmúlt esztendőben elért sikereikről, örömeikről, esetleges nehézségeikről és kudarcaikról is szólnak. A december 29-én sugárzott adásban a 2022-ben 70. életévét betöltött Tőkés Lászlóval készült interjú hangzott el.
2023. január 19. csütörtök

Örök nyugalomra helyezték Duray Miklóst Losoncon

Szülővárosában, Losoncon temették el 2023. január 17-én a decemberben 77 éves korában elhunyt Duray Miklós politikust, írót, egyetemi tanárt. A felvidéki magyar közösségi és politikai élet meghatározó alakjától tisztelői a közösségi célokra felújított losonci zsinagógában vettek végső búcsút, majd a volt református temetőben, öt éve elhunyt felesége mellett helyezték örök nyugalomra.
2023. január 19. csütörtök

A román–magyar párbeszéd elmúlt évtizedeinek áttekintése

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Reconstructio Egyesület közös szervezésében Sepsiszentgyörgyön, 2022. november 25-én megtartott román–magyar konferencián, amely A kürtőskalácstól a normalitásig címet viselte, Tőkés László, az EMNT elnöke mondott nyitóbeszédet. Ez olvasható alább.

összesen: 2022 db | 10 db/oldal

első vissza 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010