hírek

2017. szeptember 6. szerda

Nyilatkozat a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium ügyében

Huszonnyolc esztendővel a Ceauşescu-diktatúra bukása és tíz évvel Romániának az Európai Unióba való felvétele után jogos felháborodással állapíthatjuk meg, hogy erdélyi magyar közösségünk sem Bukarestre, sem Brüsszelre nem számíthat.
2017. augusztus 26. szombat

„Magyar kenyér” az úrasztalára

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nagyváradi irodájában szombat délelőtt kerítettek sort a Magyarok Kenyere programsorozat részeként azoknak a kenyereknek a kiosztására, amelyeket a másnapi, vasárnapi úrvacsoraosztásnál használnak majd fel a különböző bihari egyházközségekben.
2017. augusztus 21. hétfő

Tőkés László: Meg kell tartani államalapítónk örökségét

Idén is a Szent Imre-plébániatemplom és a Szent Jobb-kápolna határolta térségen, az egy évtizede hagyományosnak mondható helyszínen tartották meg Balatonalmádiban az államalapítás és az új kenyér ünnepét. Augusztus 20-a Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az alapító Szent István király emlékére, akit1083-ban ezen a napon avattak szentté.
2017. augusztus 17. csütörtök

Egy református nagyasszonyról szóló könyvet mutattak be Kolozsváron

Deé Nagy Anikónak, a Teleki Téka könyvtárosának Hadadi báró Wesselényi Kata, egy hitben élő református asszony című könyvét mutatták be augusztus 16-án délelőtt a Bocskai-házban a Kolozsvári Magyar Napok keretében.
2017. augusztus 16. szerda

Bemutatták Tőkés László breviáriumát Kolozsváron

Augusztus 15-én a VIII. Kolozsvári Magyar Napok keretein belül mutatták be a „Hit és nemzet – Tőkés László breviáriuma” című díszkötetet, mely a Magyar Napló kiadó gondozásában és Jánosi Zoltán irodalomtörténész szerkesztésében jelent meg. A kiadvány a püspök által írt, valamint róla szóló szövegeket tartalmaz.
2017. augusztus 16. szerda

Ünnepel egy nemzeti érzelmű, erős keresztény gyökerekkel rendelkező magyar falu

A Duna-Tisza közén, Budapest vonzáskörzetében, a Duna–Tisza-csatorna mentén fekvő Árpád-kori település, Alsónémedi idén 950 éves. Augusztus 13–20. között jubileumi ünnepi programhetet hirdetett és szervezett a mai Pest megye Gyáli járásában található nagyközség önkormányzata az Arany János-i vallomásos verssorok jegyében: „Nekem áldott az a bölcső, / mely magyarrá ringatott.”
2017. július 26. szerda

Válaszok a tusnádfürdői fórumon felvetett kérdésekre

A XXVIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor hagyományos zárónapi fórumán, amelyen Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője mondtak beszédet, a hallgatóság soraiból érkezett kérdések Németh Zsoltnak, az Országgyűlés külügyi bizottsága elnökének közvetítésével jutottak el összegezve a két előadóhoz. Az EMNT elnökének válaszai alább olvashatók.
2017. július 22. szombat

Tőkés László beszéde a XXVIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban

2017. július 22-én tartották a Hargita megyei Tusnádfürdőn a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor hagyományos zárónapi fórumát, amelyet idén is Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke vezetett le, s amelyen Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője mondtak beszédet. Az EMNT elnökének beszéde alább olvasható.
2017. július 17. hétfő

Vitéz Ferenc: Legyetek csillagok!

(Megkésett sorok Tőkés Lászlónak, 65. születésnapjára)
2017. július 11. kedd

Hadállásainkat meg kell erősítenünk

A reformáció 500. és a magyar református egyház 450. évében jubileumi megemlékezés és ünnepi istentisztelet helyszíne volt július 9-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti csücskében, a magyar-ukrán határ mellett, a Tisza bal partján fekvő Árpád-kori ősi település, Milota.

összesen: 1421 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010