hírek

2023. november 3. péntek

„Az életmentő templom” – Egyház, nemzet és szabadságtudat Tőkés László írásműveiben

Isten szeretetében, Erdély ölelésében. Tőkés László 70. születésnapjára, Méry Ratio / Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány, 2022.
2023. október 23. hétfő

A pesti srácoktól a váradi srácokig

Ebben az esztendőben a magyar nemzeti ünnep előestéjén, október 22-én tartották meg Nagyváradon a hagyományos megemlékezést az 1956-os magyar forradalomról és szabadságharcról.
2023. október 19. csütörtök

Köszöntőbeszéd a debreceni Partium Ház tárlatnyitóján

Két hónappal ezelőtt, augusztus 16-án, Véső Ágoston életműkiállításának adott helyet a Partium Ház, a Művész 70 évet átölelő munkássága, illetve 92. születésnapja alkalmából és tiszteletére.
2023. október 15. vasárnap

EGYHÁZI SAJTÓNK ÉS KÖNYVKIADÁSUNK 1989 ELŐTTI ÁLLAPOTA

Előadás a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Nagybányai Egyházmegyéjének 2023. október 3-i lelkészértekezletén
2023. október 13. péntek

KÖZLEMÉNY: A jogállamiság újabb megcsúfolása Romániában

Hét évig tartó pereskedés végkifejleteképpen a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék jogerős határozatban utasította vissza Tőkés László teljesen megalapozott fellebbezési keresetét a Románia Csillaga magas állami kitüntetését visszavonó államelnöki rendelet megsemmisítésének ügyében. A történetnek diszkrét bájt kölcsönöz az a körülmény, hogy a per tárgyalására egy nappal Kalus Iohannis román államfő budapesti látogatása előtt került sor, melyet Novák Katalin magyar köztársasági elnök történelmi jelentőségűnek nevezett.
2023. október 12. csütörtök

MTI: Elutasította a román legfelsőbb bíróság Tőkés László fellebbezését kitüntetésének visszavonása ügyében

Elutasította a román legfelsőbb bíróság Tőkés László fellebbezését a Románia Csillaga állami kitüntetését visszavonó elnöki rendelet megsemmisítése ügyében – írta a jogerős bírósági döntésre hivatkozva szerdán az Agerpres. Kincses Előd ügyvéd az MTI-nek elmondta: az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak az ügyben.
2023. október 10. kedd

Tollal a közjó szolgálatában

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület legészakibb egyházmegyéjében, a nagybányaiban 2023. október 3-án tartották meg a soros lelkészértekezletet, aminek a Magyarlápos városa melletti település, Domokos egyházközsége adott othont. Ez alkalommal a KREK volt püspöke, Tőkés László hirdett igét, majd egy egyháztörténeti előadást is tartott, illetve bemutatta Varga Károly ny. esperes most megjelent kötetét, amelyhez ő maga írt előszót Tollal a közjó szolgálatában címmel. Ezt tesszük közzé az alábbiakban.
2023. október 7. szombat

Az aradi vértanúkra emlékezett a nemzeti-polgári oldal Nagyváradon

Az előző évekhez hasonlóan az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Szövetség Szacsvay Imre, az 1849-es Országgyűlés mártír jegyzője szobránál tartott megemlékezést Nagyváradon, október 6-án, az aradi vértanúk emléknapján. Jelen volt az EMNT alapító elnöke, Tőkés László, valamint az EMSZ országos ügyvezető elnöke, Csomortányi István.
2023. október 6. péntek

Igehirdetés, előadás, könyvbemutató a nagybányai egyházmegyében

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület legészakibb egyházmegyéjében, a Nagybányai Református Egyházmegyében 2023. október 3-án tartották meg a soros lelkészértekezletet, aminek a Magyarlápos melletti település, Domokos egyházközsége volt a házigazdája. Székely Zsolt lelkészértekezleti elnök Tőkés Lászlót, a KREK volt püspökét hívta meg az értekezletet megelőző istentiszteleten való szolgálatra, felkérve, hogy az igehirdetés után tartson előadást is a jelenlévőknek.
2023. szeptember 21. csütörtök

Tőkés László a Temesvári Magyar Napokon

A szervező Várbástya Egyesület meghívottjaként Tőkés László egykori temesvári református lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke, az Európai Parlament volt tagja és alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke beszédet mondott a VIII. Temesvári Magyar Napok (2023. szeptember 20–24.) nyitógáláján. Alább olvasható:

összesen: 2008 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010