2012. január 31. kedd

Kettős átvilágítást szorgalmaz Tőkés László

A titkosszolgálati átvilágítás és a gazdasági elszámoltatás témája került ismételten napirendre Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke mai sajtótájékoztatóján, amelyen meghívottként részt vett Antal János, az EP-képviselő egyházügyi tanácsosa is.
2012. január 31. kedd

Sajtópert nyert Tőkés László

Másodfokon pert nyert Tőkés László EP-képviselő a Ghimpele de Bihor elnevezésű lappal, illetve Florin Budea újságíróval szemben a váradi hetilap egyik, 2010 januárjában megjelent, „Tőkés, a Szekuritáté alkalmazottja” című rágalmazó cikke ügyében.
2012. január 25. szerda

Nehéz lesz sikert elérnünk, de nem szabad minimalistának lennünk

2012. január 25-én, Brüsszelben, az Európai Parlament székhelyén került sor arra a kerekasztal-megbeszélésre, melyet az Európai Népcsoportok Föderatív Uniója, (FUEN) szervezett az Európai Polgári Kezdeményezésről.
2012. január 25. szerda

Az európai felsőoktatási rendszerek modernizációjáról

Tavaly decemberi közleményünkben hírt adtunk arról, hogy a Kulturális és Oktatási Bizottság (CULT) 2011. december 20-i ülésén került sor Az európai felsőoktatási intézmények modernizációjáról szóló jelentés első olvasatban való megvitatására, Tőkés László jelentéstévő előadásában. A CULT-bizottság 2012. január 24-i ülésén másodízben – érdemben – vitatta meg a jelentést.
2012. január 20. péntek

A KMAT összehívását kezdeményezte Tőkés László

Tőkés László EP-képviselő a KMAT elnökeként levelet írt az autonómiatanács tagszervezeteit vezető, a magyar önrendelkezés iránt elkötelezett határon túli magyar politikusoknak, amelyben az európai polgári kezdeményezés kapcsán Kárpát-medencei magyar nemzeti összefogást szorgalmaz.
2012. január 19. csütörtök

"Féltem Európát. Féltem Magyarországot."

A folyamatban lévő európai parlamenti ciklus (2009–2014) feleidején tartott tisztújítások igen zsúfolt, 2012. január 16–19-i, strasbourgi ülésszakában ha semmi másra nem, legalábbis arra futotta a parlament erejéből és idejéből, hogy plenáris ülésén vitassa meg a magyarországi politikai helyzetet.
2012. január 19. csütörtök

Európai vezető politikusok köszönték meg Tőkés Lászlónak a parlament elnökségében kifejtett munkáját

2012. január 16-án, Strasbourgban, tartotta utolsó ülését az Európai Parlament Elnöksége. Jerzy Buzek elnök összegezte a büró két és fél éves tevékenységének eredményeit.
2012. január 15. vasárnap

Erkölcsi és politikai támogatásáról biztosította George Pataki Tőkés Lászlót

Az erdélyi magyar felsőoktatás állami finanszírozása, Székelyföld területi autonómiája és általában véve a romániai magyar őshonos kisebbség szabadságának és egyenjogúságának biztosítása érdekében szólalt fel George Elmer Pataki, New York állam volt kormányzója 2012. január 15-én, Nagyváradon.
2012. január 12. csütörtök

Nagyváradra látogat George Pataki

George Pataki New York állam volt republikánus kormányzója, 2012. január 15-én, vasárnap Nagyváradon találkozik Tőkés Lászlóval, az Európai Parlament erdélyi alelnökével, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökével.
2012. január 12. csütörtök

Jerzy Buzek leköszönő házelnök a Néppárti Frakció munkaülésén

2012. január 11-én, Brüsszelben, közvetlenül a jövő heti, strasbourgi választásokat megelőzően Jerzy Buzek leköszönő elnök egymást követően, valamennyi európai parlamenti frakció munkaülésén tiszteletét tette, hogy mandátuma lejártával köszönetet mondjon a bizalomért és az együttműködésért.

első vissza 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 következő utolsó