2011. február 15. kedd

Tőkés László az EFA meghívottja volt

2011. február 15-én, Strasbourgban Tőkés László EP-alelnök meghívottként vett részt az Európai Szabad Szövetség (EFA) EP-frakciójának ülésén, Szilágyi Zsolt kabinetfőnök társaságában.
2011. február 9. szerda

Az elűzött karabakhi azeriek helyzetéről az EP-ben

Szerdán, február 9-én, Brüsszelben az Európai Parlamentben „Egy megoldatlan konfliktus humanitárius következményei. Hegyi-Karabakh (1992. február–2011. február” címmel került sor arra a rendezvényre, melyet az Emberi Jogok Határok Nélkül (Human Rights Without Frontiers HRWF) nemzetközi emberi jogi szervezet brüsszeli képviselete és Tőkés László EP-alelnök szerveztek.
2011. február 5. szombat

Tőkés László Washingtonban a Nemzeti Imareggelin

Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa illetékes bizottságának meghívására, másfelől az Európai Parlament elnökének megbizatása alapján, illetve annak képviseletében Tőkés László EP-alelnök 2011. február 3-án, Washington városban részt vett az évenként sorra kerülő Nemzeti Imareggelin (National Prayer Breakfast).
2011. február 4. péntek

Tőkés László Viviane Reding európai alapjogi biztoshoz fordult a Székely Mikó Kollégium ügyében

Amint arról a sajtó is beszámolt, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium egyházi tulajdonba való visszaszolgáltatása kapcsán a román korrupcióellenes hatóság vádat emelt a Kollégium visszaszolgáltatását lehetővé tevő bizottság három tagja ellen.
2011. február 2. szerda

Együtt-lét az Európai Parlamentben

Kedden, 2011. február 1-jén nyílt meg az a fotókiállítás az Európai Parlament brüsszeli épületében, amelyet a Magyar Országgyűlés által tavaly meghirdetett fényképpályázat díjnyertes alkotásaiból állítottak össze. A pályázat a kárpát-medencei hagyományos kultúrák együttélését mutatja be és két hétig lesz látható.
2011. január 28. péntek

Tőkés László Olosz Gergellyel találkozott

Eckstein-Kovács Péter RMDSZ-elnökjelölttel való találkozóját követően Tőkés László EP-alelnök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke ma nagyváradi irodájában a másik aspiránssal, Olosz Gergellyel is találkozott.
2011. január 28. péntek

Sajtóper a szekus-vád ellen

Ismeretes, hogy Tőkés László EP-képviselő, volt temesvári lelkipásztor tavaly pert indított az ügynökmúltjáról elhíresült Dan Voiculescu ex-konzervatív párti elnök médiaérdekeltségi körébe tartozó bukaresti „Rețeaua de Săptămânale Locale”, valamint az ennek kötelékébe tartozó „Ghimpele de Bihor” főszerkesztője, Florin Budea ellen, a váradi hetilap múlt év januári lapszámában megjelent, „Tőkés, a Szekuritáté alkalmazottja” („Tőkés, angajatul Securității”) című rágalmazó cikk miatt.

A szakképzésről a CULT Bizottságban

Január 25-én Brüsszelben az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága (CULT) az „Európai szakképzési együttműködés az Európa 2020 stratégia támogatására” című jelentésről a Maria Badia i Cutchet spanyol szociáldemokrata képviselőasszony által készített véleményről szavazott. Szintén a szavazás napirendjén szerepelt „A romák integrációjának európai uniós stratégiája” bizottsági jelentéséről készült vélemény, amelynek szerzője Hannu Takkula finn liberális képviselő volt.

Az ujgur kérdés az EP-ben

Tőkés László EP-alelnök Rebiya Kadeer polgárjogi harcost, az Ujgurok Világkongresszusának elnökét, valamint ennek EU-különmegbízottját, Mehmet Tohtit látta vendégül brüsszeli irodájában 2011. január 26-án.

Magyar szakállamtitkárok az EP ülésén

Az Európai Unió soros elnökségének átvétele rendjén 2011. január 25-én a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának szakállamtitkárai ismertették ágazati programjaikat az Európai Parlament Kulturális és Oktatásügyi Bizottságának (CULT) ülésén, Brüsszelben.

első vissza 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 következő utolsó