hírek

2018. május 8. kedd

Megalakult az új Országgyűlés

2018. május 8-én délelőtt letették esküjüket az országgyűlési képviselők, ezzel megalakult az új magyar parlament. A képviselők a történelmi zászlók előtt tettek esküt a budapesti Országházban.
2018. május 7. hétfő

Tőkés László részt vett Doina Cornea temetésén

Több százan vettek végső búcsút május 7-én a kolozsvári Egyetemiek Házában a romániai antikommunista mozgalom egyik legismertebb alakjától, Doina Corneától.
2018. május 5. szombat

In memoriam Doina Cornea

Doina Cornea halálhírének hallatán a gyászoló Család és a román nép iránti őszinte együttérzéssel idézem fel a megboldogultnak a kommunista rezsim, a Ceaușescu-diktatúra elleni következetes és halálmegvető küzdelmét.
2018. május 3. csütörtök

Európai védelmet a romániai magyarságnak!

Az Európai Parlament szerdai, éjszakába nyúló brüsszeli miniplenárisán Tőkés László EP-képviselő a rendszerszintű romániai magyarellenesség tárgyában, illetve a veszélyeztetett romániai magyar orvosképzés védelmében szólalt fel.
2018. április 30. hétfő

A Berde nővérek az erdélyi szellemiség megtestesítői

Szombaton, április 28-án nyitották meg a Festum Varadinum előrendezvényeként a Berde Mária írónő és Dóczyné Berde Amál festőművész pályaképét bemutató kiállítást Tehetségük az „isteni ingyen kegyelem” ajándéka címmel.
2018. április 26. csütörtök

Nagy-román egyesülés napról napra

Amint erről már előzőleg beszámoltunk, márciusban egyetlen hét alatt két brüsszeli konferencián is megemlékeztek az úgynevezett Nagy-Románia létrejöttéről.
2018. április 26. csütörtök

Brüsszeli emlékmű a totalitarizmus áldozatainak

Az Európai Parlament brüsszeli székhelyén április 24-én került sor az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja egy évvel ezelőtt meghirdetett pályázatának eredményhirdetésére.
2018. április 22. vasárnap

Az oktatói munka elismerése

Az idei magyar nemzeti ünnep alkalmából Magyarország Köztársasági Elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje állami kitüntetést adományozta mások mellett Nagy Zoltánnak, a nagyváradi Ady Endre Gimnázium matematika- és informatikatanárának.
2018. április 19. csütörtök

Romániai magyar sérelmekről az EP-ben

Az Európai Parlament Hagyományos Kisebbségek, Nemzeti Közösségek és Nyelvek Frakcióközi Munkacsoportja (az ún. Kisebbségi Intergroup) mai strasbourgi ülésén Tőkés László erdélyi EP-képviselő egy újabb magyarellenes román intézkedésről tájékoztatta – elsőként – felszólalásában a képviselőtársakat, mégpedig a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) és a román tannyelvű Petru Maior Egyetem tervezett egyesítéséről.
2018. április 18. szerda

Az EU vezetői támogatnák az ENSZ migrációs csomagját

Az ENSZ Közgyűlés által tavaly szeptemberben elfogadott New York-i nyilatkozat célkitűzéseinek megfelelően immár javában tart a migránsokról és menekültekről szóló globális dokumentumtervezet többfordulós vitája.

összesen: 1716 db | 10 db/oldal

első vissza 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010