hírek

2017. november 19. vasárnap

Román–magyar konferenciát tartottak Nagyváradon

A nagyváradi városháza tanácstermében szervezett román–magyar konferenciát az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) a Recontructio Egyesület közreműködésével 2017. november 17-én. Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke, Ilie Bolojan nagyváradi polgármester tanácsadója köszöntötte a megjelenteket, majd Florin Birta, a város egyik alpolgármestere szólt a részvevőkhöz.
2017. november 16. csütörtök

Vita az 1917-es totalitárius bolsevik forradalom örökségéről

Jelek szerint, az ügy rendkívüli kényessége ellenére, az Európai Parlament sem tudott kitérni a szovjet-orosz „nagy októberi forradalom” centenáriumáról való megemlékezés elől. Ez azonban egy plenáris vitára szorítkozott, bárminemű közös állásfoglalás elfogadása nélkül.
2017. november 15. szerda

Új lendületet kell adni a Keleti Partnerségnek

A Keleti Partnerség 2017. novemberi csúcstalálkozója közeledtén az Európai Parlament önálló jelentésben fogalmazta meg a Tanácshoz, a Bizottsághoz és a Külügyi Szolgálathoz intézett ajánlásait. A dokumentum vitájára a parlament november 14-i délutáni plenáris ülésén került sor, Strasbourgban.
2017. november 14. kedd

Román–magyar konferenciát tartanak Nagyváradon

A mára már hagyományosnak számító román–magyar konferenciáját ez alkalommal Nagyváradon, a Polgármesteri Hivatal előadótermében november 17-én 14 órától szervezi meg az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az esemény társszervezője, a Reconstructio Egyesület – közölte az EMNT sajtóirodája.
2017. november 14. kedd

Találkozó az izraeli nagykövettel

Tőkés László EP-képviselő Jószéf Amranival, Izrael magyarországi nagykövetével találkozott november 14-én Strasbourgban.
2017. november 12. vasárnap

Párizsi konferencia a kommunizmus százéves terhes örökségéről

A 2011-ben megalakult Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja (The Platform of European Memory and Conscience), amely prágai székhelyű intézményként európai szinten koordinálja a totalitárius múlt feltárásával foglalkozó nemzeti intézmények tevékenységét, kétnapos konferenciát rendezett a héten Párizsban.
2017. november 12. vasárnap

A MÁÉRT szüneteiben folytatott egyeztetésekről

2017. november 10-én Budapesten ülésezett a határon túli magyarok reprezentatív politikai szervezeteinek, a magyar parlamenti pártoknak és a magyar kormány képviselőinek fóruma, a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT).
2017. november 8. szerda

Eszmecsere Lilija Hrinevics ukrán tanügyminiszterrel

Petro Porosenko államelnök szerint Ukrajna „eddig és ezután is olyan hozzáállást tanúsít a nemzeti kisebbségek jogaihoz, amely megfelel nemzetközi kötelezettségvállalásinak, összhangban van az európai normákkal és példaértékű a szomszédos országok számára”.
2017. november 8. szerda

Kiállítás nyílt az 1944-45-ös délvidéki vérengzések áldozatainak emlékére Brüsszelben

A Balassi Intézet brüsszeli kulturális központjában nyitották meg november 7-én este a Keskenyúton Alapítvány, valamint Tőkés László és Deli Andor európai parlamenti képviselők szervezésében a Délvidéki Magyar Golgota 1944-45 című kiállítást, amely a délvidéki magyaroknak a II. világháború végi tragédiáját dokumentálja és illusztrálja.
2017. november 6. hétfő

Tárlat Brüsszelben a délvidéki magyarság tragédiájáról

A Balassi Intézet brüsszeli kirendeltségén (Treurenberg u. 10. sz.) nyitják meg 2017. november 7-én 18.30 órakor Tőkés László európai parlamenti képviselő irodájának szervezésében a „Délvidéki Magyar Golgota 1944-45” című kiállítást, amely a délvidéki magyaroknak a II. világháború végi tragédiáját dokumentálja és illusztrálja.

összesen: 1663 db | 10 db/oldal

első vissza 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010