hírek

2018. július 26. csütörtök

„A brutális és jogtalan támadás egész közösségünk ellen irányul”

Sajtótájékoztatót tartottak a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor második napján, július 26-án Beke István Attila és Szőcs Zoltán ügye kapcsán.
2018. július 13. péntek

Tüntetés Kézdivásárhelyen: szabadságot a politikai foglyoknak!

Több százan gyűltek össze július 12-én délután a háromszéki Kézdivásárhely főterén, hogy a terrorizmus miatt elítélt Beke István és Szőcs Zoltán bebörtönzése ellen tiltakozzanak. A tüntetők háromnyelvű (magyarul, románul és angolul is olvasható), „Szabadságot a politikai foglyoknak!” feliratot tartottak a magasba.
2018. július 9. hétfő

Kányádi Sándort elkísérte utolsó útjára Tőkés László is

A június 20-án, 90 éves korában Budapesten elhunyt Kányádi Sándort, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas magyar költőt kérésének megfelelően szülőfalujában, a székelyföldi Nagygalambfalván (Udvarhelyszék) helyezték örök nyugalomra, mégpedig július 7-én.
2018. július 5. csütörtök

Magyar politikai foglyok Romániában!

Az Európai Parlament ma délelőtti strasbourgi plenáris ülésén Tőkés László néppárti képviselő napirend előtti felszólásban készült felhívni az európai törvényhozás, az unióbeli közösségek és a nemzetközi nyilvánosság figyelmét arra a döbbenetes, égbekiáltó tényre, hogy egy képtelen és alaptalan terrorvád nyomán Romániában súlyos börtönbüntetésre ítéltek magyar fiatalokat.
2018. július 4. szerda

Az örmény országjelentés vitája és elfogadása az Európai Parlamentben

A Tőkés László jelentéstévő által elkészített örmény országjelentés általános vitájára és megszavazására az Európai Parlament július eleji ülésszakán, két egymást követő napon került sor Strasbourgban.
2018. július 3. kedd

Az osztrák EU-elnökség tevékenységi programjának bemutatása és megvitatása

Közvetlenül azután, hogy folyó év július 1-jei hatállyal Ausztria vette át az Európai Unió soros elnökségét, az Európai Parlament Sebastian Kurz kancellár részvételével vitatta meg az osztrák elnökség tevékenységi programját.
2018. június 29. péntek

„Madarat tolláról, embert barátjáról”

Tőkés László európai parlamenti képviselő, az RMDSZ egyik alapító tagja és volt tiszteletbeli elnöke üdvözli Eckstein-Kovács Péter alapítótársa, volt szenátor és miniszter azon döntését, hogy az RMDSZ-nek a korrupt Szociáldemokrata Párttal való cinkossága miatt kilépett a szövetségből.
2018. június 27. szerda

Parlamenti vitát indítványozott Tőkés László a tovább élő kommunizmusról

Az Európai Parlamentben további hullámokat vet Jean-Claude Juncker EU-bizottsági elnök botránykeltő részvétele a Karl Marx születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett trieri (Németország) ünnepségen.
2018. június 25. hétfő

„Rejtett kincsünk” felszínre hozataláról

A 6. Szent László Napok zárónapján, június 24-én ünnepi istentiszteletet és könyvbemutatót tartottak a nagyvárad-újvárosi református templomban, ahol elhangzott: jeles évfordulók keretezik a váradi magyarság ünneplésének ezen alkalmát, ha a reformáció 500, a debreceni református alkotmányozó zsinat, valamint a tordai vallásbéke 450 évére gondolunk, de akár a Mátyás király-emlékév kerek számaira.
2018. június 23. szombat

A vallásszabadságról Nagyváradon: konferencia, kiállítás, könyvbemutató

A 6. Szent László Napok keretében egy kiállítással és könyvbemutatóval egybekötött konferencia domborította ki a 450. évvel ezelőtt kihirdetett erdélyi vallási tolerancia történelmi jelentőségét.

összesen: 1755 db | 10 db/oldal

első vissza 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010