2021. április 21. szerda

Tőkés László: „Tettekkel bizonyítottuk a nemzet iránti elkötelezettségünket!”

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács a csíkszeredai Lázár-ház dísztermében szervezett könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót, amelynek keretében bemutatták a frissen megjelent Magyarnak lenni jó! – Az EMNT Demokrácia-központok 10 éve című kötetet.
2021. április 2. péntek

Húsvéti üzenet

Kiáltásom halld meg, Isten!
2021. március 19. péntek

Emlékezés és emlékeztetés a fekete március évfordulóján

A tragikus emlékű marosvásárhelyi fekete március 31. évfordulóján hadd idézzük az áldott emlékű Sütő András előszavát, amelyet Kincses Előd Marosvásárhely fekete márciusa című könyvének első kiadásához írt, 1990-ben: „A marosvásárhelyi magyarellenes pogrom fő bűnösei nem ismeretlenek. Kilétük fölfedését egyelőre hatalmi székből tudják akadályozni. Nem sokáig. (…) az igazságot csak átmenetileg lehet meghamisítani. Ugyanezt mondhatjuk el a júniusi bukaresti bányászakcióról is. A forgatókönyv szinte azonos volt.”
2021. március 18. csütörtök

A román államelnöki hivatalban tudomásul vették…

2021. február 22-én Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke sajtónyilatkozatban hívta fel a figyelmet az 1989. December 21. Egyesület állásfoglalására.
2021. március 17. szerda

Tőkés László ünnepi beszéde 2021. március 15-én

Kegyelem néktek és békesség Istentől! Hölgyeim és Uraim! Honfitársaim! Kedves Testvéreim!
2021. március 16. kedd

„Rabok legyünk vagy szabadok?”

Barátságtalan, esős, hideg időben, a koronavírus-járvány tetézte korlátozások szorításában, de azok tudatos tiszteletben tartásával kezdődött az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt ünnepi megemlékezése 2021. március 15-én Nagyváradon.
2021. március 12. péntek

Magasban tartják a székely szabadság zászlaját

Kolozsváron tartott sajtótájékoztatót Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Ferencz Csaba, a Székely Nemzeti Tanács alelnöke és Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt külügyi és nemzetpolitikai bizottságának elnöke, valamint interneten becsatlakozott Erika Casajoana Daunert katalán politikus is. Az esemény apropóját a március 10-i Székely Szabadság Napja és az SZNT nemzeti régiók védelméről szóló európai polgári kezdeményezése adta.
2021. március 8. hétfő

A katalán EP-képviselők mentelmi jogának megvonása ellen

Az Európai Parlament jogi bizottságának 2021. február 23-i ülésén spanyol baloldali képviselők aktív közreműködésével többségi döntés született, amelynek lényege: az unió törvényhozása tűzze napirendjére három katalán EP-képviselő mentelmi jogának megvonását.
2021. március 2. kedd

„Kiket kiirtott az idő gazul”

Nagyváradon ebben az évben is a volt református püspöki palotában, azaz a mai Partiumi Keresztény Egyetem belső udvarában található emléktáblánál tartottak rövid tisztelgő múltidézést a kommunizmus áldozatainak magyar emléknapján.
2021. február 23. kedd

N Y I L A T K O Z A T az 1989. December 21. Egyesület állásfoglalása tárgyában

Az 1989. December 21. Egyesület Igazgatótanácsa (Consiliul Director al Asociației „21 Decembrie 1989”) röviddel ezelőtt testületileg foglalt állást annak a sokkoló eseménynek a tárgyában, hogy Ion Stelian román igazságügyminiszter azt a Rǎzvan-Horațiu Radu jogászt nevezte ki a tárca főtitkári tisztségébe, aki 2011-ben, az ún. Vlase-ügyben és más esetekben az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) delegált román kormánymegbízottként („agent guvernamental”) részrehajló módon fogta pártját az 1989 decemberében tömeggyilkosságokat elkövető bűnözőknek.

első vissza 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő utolsó