2011. augusztus 15. hétfő

Kárpát-medencei fiatalok találkozója Nagyváradon

Megkezdődött a 10. Kárpát-medencei Nyári Egyetem a Partiumi Keresztény Egyetemen.
2011. augusztus 11. csütörtök

Alkotmány- és demokrácia-ellenes a szlovák állampolgársági törvény

Amiképpen ezt a szlovák államnyelvtörvény esetében is magától értetődő módon megtettük – az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nevében ez alkalommal is határozottan állást foglalunk a hatályos szlovák állampolgársági törvény ellenében.
2011. augusztus 11. csütörtök

Partikuláris szűklátókörűség vagy magyarellenes nemzetpolitika?

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Elnöksége aggodalommal követi a felsőoktatásban zajló folyamatok alakulását, és sajnálattal állapítja meg, hogy a sokat dicsért új tanügyi törvény a magyar oktatási autonómia helyett ellentmondásos, a rosszindulatú értelmezéseknek kedvező helyzeteket teremt, és ellehetetleníti az önálló magyar karok létrehozását az állami egyetemeken.
2011. augusztus 10. szerda

Tőkés László nyilatkozata Cseke Attila lemondásáról

Amikor Traian Băsescu államelnök a napokban egy jövendőbeli PDL-PNL-RMDSZ kormánykoalíció mellett foglalt állást, egyben azt is kijelentette, hogy a majdani miniszterelnöki tisztségbe olyasvalakire lesz szükség, aki „nem adja el a becsületét a kormányfői szék megtartása érdekében”.
2011. augusztus 1. hétfő

Tőkés László a néppárt elutasításáról

Nem hiszem, hogy egyesek rövid távú belpolitikai érdekei miatt nekünk kellene lemondanunk azokról az értékekről, amelyekért 1989-ben sokak életüket áldozták – nyilatkozta Tőkés László a Krónikának az Erdélyi Magyar Néppárt bejegyzésének elutasítása kapcsán.
2011. július 27. szerda

Eskütétel Hosszúpályiban

A meggyengült családi és baráti kötelékek megerősítésére bíztatott Tőkés László EP-alelnök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a Hosszúpályiban megszervezett ünnepi eskütételen, melyen többek között a Bihar megyei EMNT egyes tisztségviselői is magyar állampolgárokká váltak.
2011. július 26. kedd

„Területekért jogokat!”

Húsz év alatt semmilyen tartós eredményt nem sikerült elérni Romániában, az ország még mindig posztkommunista korszakát éli – jelentette ki szombaton, 2011. július 23-án, Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján Tőkés László.
2011. július 14. csütörtök

Kétirányú mobililtást a felsőoktatásba!

Szerdán, 2011. július 13.-án, az Európai Parlament Oktatási és Kulturális Bizottságának (CULT) ülésén mutatkoztak be a soros lengyel EU-elnökség illetékes miniszterei és számoltak be a szaktárcák által meghatározott elnökségi prioritásaikról.
2011. július 13. szerda

Méltó büntetést a kommunista diktatúrák rémtetteiért!

Az Európai Parlament Emberi Jogi Bizottsága (DROI) 2011. július 12-én délelőtt a Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court – ICC) előtt álló kihívások és nehézségek ügyében rendezett nyilvános közmeghallgatást.
2011. július 12. kedd

"Ha katalán sört iszik, európai sört iszik"

"Ha katalán sört iszik, európai sört iszik" − hirdeti nemzeti öntudattal annak a rendezvénynek a jelmondata, melyet a kereskedelmi áruk és termékek katalán nyelven való feliratozásának és címkézésének népszerűsítése érdekében, a Moritz katalán sörgyártó cég kezdeményezésére, Ramon Tremosa i Balcells katalán európai parlamenti képviselő védnökségével a mai napon tartottak Brüsszelben, az Európai Parlamentben.

összesen: 2006 db | 10 db/oldal

első vissza 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 következő utolsó